Kirish Ro'yhatdan o'tish

Saytga kirish

Nomingiz *
Parol *
Eslab qol

Ro'yhatdan o'tish

(*) belgiga ega joylarni to'ldirish shart.
Ism *
Nomingiz *
Parol *
Parolni tasdqilash *
Email *
Email tasdiqlash*
Captcha *

Shir-choy

Bu yengil va juda to`yimli nonushta hisoblanib,qadim-qadim zamondan momolarimiz buni tongdan tayyorlashgan, bobolarimiz va ularni farzandlari, nevaralari buni yeb dalaga, o`qishga, ishga otlanishgan. Shir-choy deyilishiga sabab , shirin choy emas, balki choy qo`shilgan shirin taom degani. Hozirda ko`pgina viloyatu, chekka-chekka qishloqlarda bu nonushta haligacha tayyorlanadi. Mening onam ham bu taomni raxmatli buvimni o`rganib , har sut sotib olgan kunimizda tayyorlab berardilar, hozir esa men qizimga tayyorlab beraman. Qizimga ham buvisi tayyorlab berib ,o`rgatib qo`ygan ekanlar shekilli, men uyda tayyorlahsni boshlaganimda "Buvimmi ovqati" deb hursand bo`lib ketti :)

Mo`ljallangan yosh : 1 yoshdan so'ng

Tayyorlanish vaqti: 5 daqiqa

Masalliqlar:

-1 piyola suv

-1 choy qoshiq ko`k choy

-400 gr sut

-ta`bga ko`ra tuz

-yopgan non

Tayyorlanishi:

Qozonchagasuv , ko`k choy solib ozgina qaynatamiz:

qaynagach ustidan sut quyamiz va yana bir marta qaynatamiz, ta`bga ko`ra tuz solamiz:

Kosalarga yopgan nondan to`grab olamiz, hohishga ko`ra ozgina sariyoq solsa ham bo`ladi. Nonning ozgina suvi qochgan bo`lsa ham ayni muddao.

Sutga non ozgina bo`kib qolsa juda mazali bo`ladi. 1 kosasi 4-5 soatgacha qorinni to`q tutadi.Novvot choy bilan ayni muddao :)

Buni ham o'qib ko'ring

TELEGRAM

Suhbatimizga qo'shiling!

    • sevarushka's Avatar
    • Ilk taasurot...
    • Aytganday Pazandaxon bn ham suxbat bo'lmadi menimcha. Ularni ham hayot tajribalari bn o'rtoqlashsak yaxshi bo'lardi.
    • sevarushka
    • Zohida97's Avatar
    • Online suhbatlar.
    • Sevarushka opajon uzbekistonga duxtirga kuringanimda xudi sizdikiday hisoblashni urgatgandi bu yerga kelganimga 6 oy bulgan bulsa uch oyla tug'ri xayz kurdim yani 28 kun ana undan kegin boshlandi 30 kun 37 kun 35 kun anashunday kuryapman shu uchun ovulyatsiya bulishini shu yerdagi kalendardan hisoblab taxminan qilaman bu yerga duxtirga borganimizda qon siydikdan olip analez chiqardi manga ozroq shamolash shunga tabletka yozip berdi buldi man bilan savol javobam qimadi shu uchun uzim intilyapman sizdek opalarimdan surap yaqin 2_3oylada uzbekistonga qaytishimiz kerak shu ketgunimizcha farzand...
    • Zohida97
    • sevarushka's Avatar
    • Non mahsulotlari
    • raxmat Muslimaxon ilohim niyatizga yeting! tandir noni boshqachada baribir 1hafta tursa ham yeyaverasan. Albatta retsept sizdan aylansin. 4ta non chiqadi shu retseptimdan, 1litr sut yoki yarmi suv yarmi sut bo'lsa ham bo'laveradi.( ko'pincha men shunday qilaman.) 2.5ch, q tuz ozgina shakar 1ch,q hamirturush va keragicha un. duxovkaga qilsam yumshoqroq, tandirga qattiqroq xamir qilaman. agar suvni o'ziga hamir qilsam salat yog'imi, saryog'mi qo'shvoraman.
    • sevarushka
    • sevarushka's Avatar
    • Bog'cha yoshidagi (3-7) yoshlik bolalar uchun taomlar
    • Salom hammaga bugun men bolajonlarimiz uchun shirinlik tayyorladim, Demak, ‘’Shokoladli keks’’ Kerakli masalliqlar: • Tuxum - 2ta • Shakar -1piyola • 0.5piyola qatiq • 0.5piyola sut • 0.5piyola salat yog’i • 1ch.q razrixlitel • Keragicha un • 2ta shokolad (nachinkasiz) Avval tuxum bn shakarni yaxshilab aralashtirib olamiz, keyin sut, qatiq va yog’imizni ketma ketlikda solib aralshtiramiz. Endi unni oz ozdan solib qoshiqda yaxshilab aralashtiramiz, razrixlitelni ham solamiz. Kashadan qo’yiqroq smetanasimon hamir bo’lishi k,k. (un solyatganda ehtiyot b,b soling,...
    • sevarushka

Davomi »

loading...