Kirish Ro'yhatdan o'tish

Saytga kirish

Nomingiz *
Parol *
Eslab qol

Ro'yhatdan o'tish

(*) belgiga ega joylarni to'ldirish shart.
Ism *
Nomingiz *
Parol *
Parolni tasdqilash *
Email *
Email tasdiqlash*
Captcha *
×
Bolalar taomlari (konkurs) (11 Jan 2018)

Shartlar bilan tanishing va g'oliblik uchun harakatni boshlaymiz!
www.uzbaby.uz/forum/konkurslar/1216-bolalar-taomlari#82818

Topic-icon Preeklampsiya

15 Feb 2014 10:24 #21601 uzbaby
uzbaby created the topic: Preeklampsiya
Homilador ayolning qon bosimini oshishi haqida kim nima biladi? mmm%!@
Sizga ushbu foydalanuvchi(lar) RAHMAT dedi: ruxshon

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

  • uzbaby
  • uzbaby's Avatar Mavzu muallifi
  • Ketgan
  • MA'MURIYAT
  • MA'MURIYAT
  • Sizning xizmatingizdaman!
Davomi
15 Feb 2014 12:57 #21605 hiona
hiona javob yozdi: Preeklampsiya
bu narsa mani boshimdan o'tmaganu, lekin qattiq vrach nazoratida bo'lish kerakligini eshitgandim homilador paytda davleniya hadeb oshib, tushishi qiyin bo'lursa ya'ni og'ir preeklampsiyada bolani ko'ziga ta'sir qilishi mumkin. shuning uchun nazoratda bo'lish shart.

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

  • hiona
  • hiona's Avatar
  • Offline
  • Qadrdon
  • Qadrdon
  • Go'zal hayot o'zi kelmaydi, harakat qilish kerak
Davomi
loading...
15 Feb 2014 13:31 #21608 hiona
hiona javob yozdi: Preeklampsiya
Что такое преэклампсия?
Преэклампсией называется заболевание, возникающее во время вынашивания ребенка. Оно может возникнуть во второй половине беременности. Его симптомами являются повышение артериального давления (АД), внезапное появление отеков и быстрый набор веса из-за задержки жидкости в организме, а также наличие белка в моче.

Преэклампсия бывает разной степени тяжести – легкая и тяжелая – и может влиять на различные системы организма. Лечения, способного полностью остановить развитие преэклампсии беременных, не существует, однако это состояние можно корректировать.

Преэклампсия матери может представлять для ребенка серьезную опасность, поскольку она приводит к ухудшению кровоснабжения плаценты. Возникающий при этом недостаток питательных веществ и кислорода может препятствовать нормальному развитию плода. При малейшем подозрении на заболевание преэклампсией мы рекомендуем вам немедленно обратиться к врачу.

Перерастание преэклампсии в эклампсию, сопровождаемое резким ростом артериального давления, представляет чрезвычайную опасность для матери и ребенка. Эклампсия может вызывать конвульсии, что в свою очередь может привести к необратимым последствиям. Эклампсия может развиться на позднем этапе беременности или непосредственно после родов.
Существует ли индивидуальная предрасположенность к преэклампсии?
Согласно статистике, легкой формой преэклампсии страдают семь беременных женщин из ста. Эклампсия – заболевание гораздо более редкое: оно развивается только у одной из ста женщин, страдающих преэклампсией. Почти половина всех случаев эклампсии (точнее ‒ 44%) возникает уже после родов.

Причина возникновения преэклампсии в точности не известна, однако существуют некоторые общепризнанные факторы риска.

Развитие преэклампсии более вероятно при первой беременности, а также при наличии большого (более 10 лет) интервала между текущей и предыдущей беременностями.

К числу других известных факторов риска относятся:
возраст 40 лет и старше,
слишком большой вес в начале беременности, когда индекс массы тела равен 35 и более,
наличие хронических заболеваний, влияющих на состояние сердечно-сосудистой системы, таких как повышенное давление, волчанка, проблемы с почками или диабет;
беременность более чем одним ребенком,
случаи преэклампсии у других женщин в вашей семье, например, у вашей матери или сестры,
наличие преэклампсии в прошлом, у каждой пятой женщины преэклампсия является повторной.
Что я могу сделать, чтобы предотвратить преэклампсию?
Надежного способа предотвращения преэклампсии на сегодняшний день не существует. Лучшее, что вы можете сделать, чтобы максимально обезопасить себя и ребенка – это регулярное прохождить медосмотры в предродовой период. Проводимые при этом анализы мочи и измерения артериального давления нужны прежде всего для раннего выявления признаков преэклампсии.

Есть данные, свидетельствующие о том, что регулярный прием аспирина в малых дозах и препаратов кальция до наступления беременности и на ранних ее сроках иногда способствуют предотвращению преэклампсии. Посоветуйтесь о целесообразности приема аспирина или кальция с вашим врачом. Если мне поставили диагноз «преэклампсия», как ее будут лечить?
Если мне поставили диагноз «преэклампсия», как ее будут лечить?
При небольшом подъеме артериального давления вам порекомендуют по возможности больше отдыхать лежа на левом боку (это улучшает кровоснабжение плаценты) или сидя прямо.

Вам могут предложить госпитализацию с целью более тщательного наблюдения за вашим состоянием. При этом процесс развития плода будет контролироваться с помощью УЗИ и кардиотокографии (КТГ). Все это делается для того, чтобы продлить беременность как можно дольше, и дать малышу максимальный шанс.

Вам могут также назначить инъекции сульфата магния. Согласно результатам исследования, опубликованного в 2002 году, применение сульфата магния примерно в два раза снижает риск развития эклампсии у женщин, страдающих преэклампсией.

Если кровяное давление не удается снизить до приемлемого уровня, вам могут предложить те или иные способы стимулирования родов или кесарево сечение.

После родов симптомы преэклампсии значительно ослабнут или пройдут сами по себе. Однако и после родов в течение какого-то времени (до четырех недель) риск возникновения эклампсии сохраняется, особенно если до этого преэклампсия носила тяжелый характер или обнаружилась на позднем сроке беременности (37 и более недель). Каковы первые признаки преэклампсии?
Каковы первые признаки преэклампсии?
Преэклампсия – это серьезное заболевание, представляющее опасность для вас и вашего малыша.

Иногда болезнь проявляется внезапно. Мы советуем немедленно обратиться к врачу, если в течение второй половины беременности или первых недель послеродового периода вы обнаружите у себя любой из следующих симптомов:
внезапное появление отеков на лице, руках или ногах,
сильные головные боли, сопровождаемые ухудшением зрения («туман в глазах» или «пятна перед глазами»),
сильные боли в верхней части живота,
рвота.
Во всех случаях преэклампсии особенно важно раннее обнаружение и своевременно начатое лечение.
Может ли преэклампсия вызвать дальнейшие осложнения?
В редких случаях преэклампсия вызывает осложнения, такие как HELLP синдром, связанный с нарушением работы печени и свертываемости крови. HELPP – английская аббревиатура, означающая гемолиз (распад красных кровяных телец), повышенную выработку печеночных ферментов и низкий уровень тромбоцитов. Эта болезнь может возникнуть еще до того, как была диагностирована преэклампсия. Симптомы гемолиза – головные боли, тошнота и боли в верхней части живота.
Sizga ushbu foydalanuvchi(lar) RAHMAT dedi: ruxshon, Dilobar

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

  • hiona
  • hiona's Avatar
  • Offline
  • Qadrdon
  • Qadrdon
  • Go'zal hayot o'zi kelmaydi, harakat qilish kerak
Davomi
15 Feb 2014 20:57 #21622 Oymomo
Oymomo javob yozdi: Preeklampsiya
Bu masalada o'zbek tilidagi ma'lumotlar judayam ozligi, borlari ham to'laqonli javob olish imkonini bermasligi achinarli.

Преэклампсия – это патологическое состояние при беременности, которое характеризуется появлением отеков, повышением кровяного давления и протеинурией (наличием белка в моче).
Частота заболеваниярастет, и на сегодняшний день, колеблется в диапазоне от 7% до 20%.
Чаще преэклампсией страдают беременные женщины, склонные к повышению артериального давления и болезням кровеносных сосудов.
Более тяжелой формой данного заболевания является эклампсия, которая, как правило, сопровождается судорогами или даже комой. Эклампсия развивается у одной беременной женщины из двухсот с преэклампсией. Если лечение на начато своевременно, то эклампсия может иметь даже летальный исход.
Риск развития преэклампсии, как правило, повышается на втором и третьем триместре беременности, а ее опасность состоит в нарушении функционирования плаценты. В результате этого, плод не может получить кислород и необходимые питательные вещества в достаточном количестве, что может спровоцировать развитие гипотрофии и гипоксии.
Данное заболевание может свидетельствовать о серьезных нарушениях в женском организме, поэтому будущая мама обязательно нуждается в диагностике и необходимой терапии.

Симптомы

Основными симптомами заболевания являются:
* повышение артериального давления;
* наличие белка в моче;
* головные боли, головокружение;
* боль в животе, тошнота и рвота;
* отеки и прибавление в весе;
* снижение необходимого количества мочи;
* изменение рефлексов и нарушение зрения.
Выраженность симптомов заболевания зависит от его тяжести.

Лечение преэклампсии

В лечении преэклампсии важным является определение степени преэклампсии и зрелости плода.
При легкой преэклампсии, беременной необходимо соблюдать постельный режим. Врачи советуют лежать на спине или на левом боку (такое положение улучшает кровообращение). В случае легкого протекания болезни, женщина может, соблюдая рекомендации врачей, лечиться и в домашних условиях, при этом врач должен осматривать ее каждые два дня. При нарастании динамики заболевания применяют медикаментозное лечение. Как правило, назначают препараты для снижения артериального давления и предотвращения судорог. Если лечение на дому неэффективно, тогда женщину госпитализируют.
Если же у беременной наблюдается тяжелая преэклампсия, ее в обязательном порядке госпитализируют и назначают постельный режим.Для лечения преэклампсии обычно применяют сульфат магния, с целью предотвращения развития эклампсии, а также антигипертензивную терапию, направленную на снижение артериального давления. В случае отсутствия положительной динамики от лечения и при нарастании симптоматики, может возникнуть потребность в искусственной стимуляция родовой деятельности или операции путем кесарева сечения.
Таким образом, методами лечения преэклампсии являются лекарственная терапия, постельный режим и соблюдение необходимой диеты.



Yilning faqat ikki kunida hech narsa qilib bo'lmaydi. Birinchisining nomi Kecha, ikkinchisiniki esa Ertaga...

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

  • Oymomo
  • Oymomo's Avatar
  • Offline
  • Qadrdon
  • Qadrdon
  • Baxtli bo'lish uchun dunyoda ko'plab sabablar bor!
Davomi
19 Apr 2015 20:26 #51719 Zahroxon
Zahroxon javob yozdi: Preeklampsiya
Oymomo shu kasallik haqida ilgari forumda yani utgan yili uzbekchasi yozilganmidi man uqigandim adashmasam yoki saytda bormidi bu mavzu keyin uqib shu belgilar manda borligi uchun shunaqa preeklamlsiya degan tashxis ekanda manda deb uylaganidim
Iltimos shu kasallik haqida malumot bersiz uzbek tilida chunki man rus tilini umuman tushunmimanda...

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

Davomi
19 Apr 2015 22:55 #51726 Oymomo
Oymomo javob yozdi: Preeklampsiya
Zahroxon, o'tgan yili homilador edingizmi yoki hozirmi? Albatta, harakat qilaman!



Yilning faqat ikki kunida hech narsa qilib bo'lmaydi. Birinchisining nomi Kecha, ikkinchisiniki esa Ertaga...

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

  • Oymomo
  • Oymomo's Avatar
  • Offline
  • Qadrdon
  • Qadrdon
  • Baxtli bo'lish uchun dunyoda ko'plab sabablar bor!
Davomi
20 Apr 2015 05:57 #51738 Zahroxon
Zahroxon javob yozdi: Preeklampsiya
:rah# Oymomo utgan yili homilador edim hozir farzandim 7 oylik lekin duhtirlar topolmagan boshim ogriyabdi tinmi tuhtami desam qoniz kam deb faqat gematolog va nervpatologga junatar edi.

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

Davomi
20 Apr 2015 10:22 #51750 uzbaby
uzbaby javob yozdi: Preeklampsiya
Biron mavzuni saytga ko'rib keyin topa olmayotgan bo'lsangiz Bosah sahifadagi IZLASH oynasiga yozing...natijalar pastda bir qator bo'lib taqdim etiladi. Natijalarni ko'rib o'zingiz izlagan mavzuni oson topib olishingiz mumkin bo'ladi.

Preeklampsiya haqida qisqa ma'lumot: www.uzbaby.uz/homiladorlik/homilador-ayo...bo-lgan-7-holat.html
Sizga ushbu foydalanuvchi(lar) RAHMAT dedi: Oymomo, begoyim, Zahroxon

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

  • uzbaby
  • uzbaby's Avatar Mavzu muallifi
  • Ketgan
  • MA'MURIYAT
  • MA'MURIYAT
  • Sizning xizmatingizdaman!
Davomi
20 Apr 2015 10:58 #51752 Zahroxon
Zahroxon javob yozdi: Preeklampsiya
:rah# Dinora apa huddi shu mavzuni uqigan ekanman. Manda 4ta alomati bulgan leekin kunglim ayniganu tashlamaganman
Shu kasallik bn ogriganda chaqaloq yurak parogi bn tugilishi mumkinmi shu haqida juda bilgim kelyabdi

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

Davomi
22 Apr 2015 14:28 #51884 uzbaby
uzbaby javob yozdi: Preeklampsiya
Preeklampsiyaning og'ir shaklida chaqaloqda muammolar bo'lishi mumkin, lekin siz aytgan yurak parogi emas. Keyin preeklampsiya bo'lganda tug'ish jarayoniga ko'plab muammolar qo'shilib ketadi ba'zida volani muddatidan oldin tug'dirib olishadi.
Sizga ushbu foydalanuvchi(lar) RAHMAT dedi: Zahroxon

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

  • uzbaby
  • uzbaby's Avatar Mavzu muallifi
  • Ketgan
  • MA'MURIYAT
  • MA'MURIYAT
  • Sizning xizmatingizdaman!
Davomi
24 May 2015 20:52 #55755 Shodiya
Shodiya javob yozdi: Preeklampsiya
Shu kasallik tufayli 36 haftada tug'dirib olishgan. Menda deyarli simptomlar sezilmagan, faqat kechqurun ko'rmasdim. Qon bosimim ko'tarilganini ham o'lchatmaguncha sezmasdim.
Sizga ushbu foydalanuvchi(lar) RAHMAT dedi: Oymomo

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

Davomi
08 Jan 2018 15:04 #82702 mavluda1492
mavluda1492 javob yozdi: Preeklampsiya
salom qizlar jonlar. Muslima bilmaysizmi qon bosimi odatda 90/60 bulsa lekin homiladorlikda (aynan hozir 30 haftadan o'tdik) 120/90 110/80,70 bulsa davleniya oshgan hisoblanadi mi? biroz boshim og'riyabdi. bowqa qizlar bu temada bilganlarizni baham ko'ring lar iltimos

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

Davomi
08 Jan 2018 15:22 #82703 Zarinabonu
Zarinabonu javob yozdi: Preeklampsiya
Mavluda opa siz ikkala qo'lingizni ham o'lchatasizmi davlenya ulchaganda. Manda o'ng qo"lim 130 90 edi chap qo'lim 120 80 yurardi. Qiyinchiliklarsiz tug"ib oldim.
Lekin hammada har hil tug'ishda davleniya oshib ketishi ham mumkin ekan.

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

  • Zarinabonu
  • Zarinabonu's Avatar
  • Ketgan
  • Qadrdon
  • Qadrdon
  • Kuling kulgingizdan. Dunyo yaralsin
Davomi
08 Jan 2018 17:53 #82707 mavluda1492
mavluda1492 javob yozdi: Preeklampsiya
Rahmat Zarinabonu ikkalasiniyam o'zim o'lchaym an bazan 5; 10 ga farq qilyabdi.
manda wu paytgacha doim ikkala qo'limda yan bir xil 90/60 bulgan

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

Davomi
08 Jan 2018 20:43 #82711 muslima1
muslima1 javob yozdi: Preeklampsiya
120 /90 110/80 bu normal qon bosimi, lekin sizda shu paytgacha 90/ 60 bo'lgan ekan gemoglabin past bo'lganmi usha paytlar, boshiz og'rivottimi 120 /90 da hojatga tez tez qatnavossizmi yo juda kam kirvossizmi, shishlar yo'qmi oyoq qo'llarda , shishlar bo'lmasa havotirlanmen qon bosimiz juda baland emas, na'matak iching inshaAlloh Alloh shifo beradi, poliklinikaga chiqib bu haqda shifokorixga habar bering tug'ruqxonaga olib ketadiga kartaga bu haqida yozib qo'yishlari kerak har kuni o'lchab kuzatib boring, mani qon bosimim 130 /90 bo'lganda buyraklarga og'irlik tushayotgan degan Kanefron tableka ichganman keyin yaxshi bo'lib ketgan shekilli o'lchamay qo'ygan ekanman

Turmush qurish bilan tugaydigan muhabbatdan, turmush qurish bilan boshlanadiga muhabbat yaxshidir
Ayman Yog'iy
Sizga ushbu foydalanuvchi(lar) RAHMAT dedi: mavluda1492

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

  • muslima1
  • muslima1's Avatar
  • Ketgan
  • Moderator
  • Moderator
  • ko'zni yumgil, ko'zga aylansin ko'ngil
Davomi
08 Jan 2018 20:44 #82712 Ummu Maryam
Ummu Maryam javob yozdi: Preeklampsiya
Manimcha havotirli joyi yoq. Mandayam 120 80 , 125 90 bobketardi. Doktor qorqinchlimas degandi.
Sizga ushbu foydalanuvchi(lar) RAHMAT dedi: mavluda1492

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

Davomi
08 Jan 2018 22:02 #82717 mavluda1492
mavluda1492 javob yozdi: Preeklampsiya
raxmat qizlar. oyoqlarim biroz shishgan hojatga tez tez qatnayabman. Belimda surunkali og'riq bulyabdi doktorim Toshkentga ketgan 1 oy buldi uchrasholmayabman shunga sizlardan maslahat olay dedim. hozir poliklinika lar oilaviy poliklinika bulganisababli uchastkalariga doktori hamma kasalga o'zi qaraydigan bulgan ya'ni uchastka doktorim iz aslida pediatr lekin hamma kasalga bolagayam beremeni gayam ma'sul shunga poliklinika ga deyarli cchiqmayman

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

Davomi
09 Jan 2018 10:42 #82728 Ezozaxon
Ezozaxon javob yozdi: Preeklampsiya
Mandayam rabochiy davleniyam 90/60, tug'ishimdan oldin 8 oyladan keyin 120/80 bop ketvotudi qizib ketishimni etmasa unaqa bezovta qimadiyam. Tug'ib bo'ganimdan keyin o'lchaganda yana 90/60 chiqdi. Organizm zo'riqib ishlagandanam oxirgi oylaga kelib oshib ketarkan o'zi, ko'pro na'matak pola pola ichib turin. Chap qo'lga nisbatan o'ng qo'l 10 ta baland chiqadi, har kuni o'lchab nazorat qib turganizam yaxshi.

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

Davomi
13 Jan 2018 19:47 #82907 Ummu Soliha
Ummu Soliha javob yozdi: Preeklampsiya
Hamila katta bolganda kotarilar ekan. Ot kan kuni 31 32 haftalik homila rivojlanishini oqigandim siz aytgande davlenya oshishini tabiy deb keltiribdi. Hozr men 29 haftadaman 90/60 chiqdi ertalab tursam oz moz bilinyapti qolim barmoqlarim ishgani... Birinchi farzandimda 7, 8 oyligida 180 nechi ham davlenya bn banisaga yotkizib qoygandi...

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

Davomi
14 Jan 2018 06:30 #82929 mavluda1492
mavluda1492 javob yozdi: Preeklampsiya
Rahmat qizlar. doktorim ga uchragandim analiz yaxshi chiqdi. sanda asabdan bulyabdi 1 ,2 kunga uydan dam olish ing kerak dedilar

Please Kirish or Saytga a'zo bo'lish to join the conversation.

Davomi

TELEGRAM