Kirish Ro'yhatdan o'tish

Saytga kirish

Nomingiz *
Parol *
Eslab qol

Ro'yhatdan o'tish

(*) belgiga ega joylarni to'ldirish shart.
Ism *
Nomingiz *
Parol *
Parolni tasdqilash *
Email *
Email tasdiqlash*
Captcha *

aliesp

Ancha vaqtdan beri mashhur bo'lgan, hatto kattalar ham sevib iste'mol qiladigan ovsyanka,  ya'ni ''oves'' - suli yormasi qo'shib tayyorlanadigan bu shirinlik retsepti u qadar qiyin emas.  Shu bilan bir qatorda foydali xususiyatlari ham  talaygina. Suli yormasining tarkibi fosfor, magniy elementlariga boy bo'lib,  qon bosimini tartibsa soladi, shuningdek, organizmdagi xolesterin miqdorini me'yorlashtiradi, yurak kasalliklari, saraton kelib chiqishi ehtimollarini pasaytiradi. Kaloriyaga boyligi esa bolajonni uzoq vaqt to'q yurishini ta'minlaydi. Demak,

kerakli masalliqlar:

150 gr saryog';

1 stakan shakar (jigarrang shakar bo'lsa yanayam yaxshi);

1 dona tuxum;

0,5 stakan un;

2,5 stakan oves, yani suli yormasi;

1 osh qoshiq dolchin;

1 choy qoshiq tuz;

1 choy qoshiq pishiriq kukuni, vanilin;

xohishga ko'ra 1 siqim mayiz.

 

Birinchi navbatda duxovka pechini 175 C haroratda yoqib qo'yamiz. 

Saryog' bilan shakarni idishga solib mikser yordamida aralashtiramiz.

Keyin esa tuxumni solib aralashtiramiz.

Alohida idishga qolgan hamma quruq mahsulotlarni solib aralashtiramiz.

Quruq aralashmani saryog'li aralashmaga qo'shamiz. Mayizni ham solib aralashtiramiz.

Aralashmadan yong'oqdek shariklar yasab, pishiriq qog'ozi qo'yilgan listga oralarini ochiqroq masofada qilib joylab chiqamiz.

Qizib turgan duxovkaga qo'yib, o'sha haroratda 10-12 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Tayyor, yoqimli ishtaha!

 

Buni ham o'qib ko'ring

TELEGRAM

Suhbatimizga qo'shiling!

    • Lily's Avatar
    • Bugun nima ovqat qilasiz?
    • Kodik 1,5 piyola qatiq 250 g margarin 1ch/qoshiq soda 1 ta tuxum 1 piyola shakar 6-7piyola un ( yummmmshoq qolga yopushmaydigan) nachinkasi 3 qoshiq kakao 1 piyola shakar maydalangan yongoq 1piyola un hamir uchun masalliqlarni solib hamirimizi qivolamaiz va 6 ga bolamiz. nachinkani ham tayyorlab 6 ga bolamiz. hamirimizi yoyvolib nachinkani solib rulet qilib o'raymiz va semiz kalbasa kesganday qiyshaytirib 3 bogim kattalikda kesib chiqamiz. qolgan hamirlar ham shunday. qizimagan duxovkada pishirib issiqliguda pudra sepamiz. man tuxum sarigi surkab mak sepib pishirdim. orasi shokoladga...
    • Lily
    • uzbaby's Avatar
    • Qorboboga maktub (konkursda ishtirok etish)
    • Tushunishim bo'yicha ushbu konkurs bekor qilinishi kerak. Dekabr oyiga qadar bu yerga maktub yozilmsa, u holda ushbu konkurs bekor qilinadi Ishtirok etadiganlarga rahmat.
    • uzbaby

Davomi »