Kirish Ro'yhatdan o'tish

Saytga kirish

Nomingiz *
Parol *
Eslab qol

Ro'yhatdan o'tish

(*) belgiga ega joylarni to'ldirish shart.
Ism *
Nomingiz *
Parol *
Parolni tasdqilash *
Email *
Email tasdiqlash*
Captcha *

Ko'krak suti

Emizish davrida bola yoki onaning kasalligi tufayli, dori ichish kerakligi uchun, onaning ishga yoki yo'lga borib kelishi uchun va boshqa holatlarda onalarda ko'krak sutini so'gib olib qo'yish ehtiyoji tug'iladi. Qolaversa, ko'pchilik onalar ishga chiqib ketadi, lekin bolajonini ko'krak sutidan ajralishini xohlamaydilar. Shuning uchun ko'krak sutini sog'ish va saqlash tamoyillarini bilmoq lozim.

Ko'krak sutini qo'lda va maxsus asbob orqali sog'ish mumkin. Kimgadir qo'lda sog'ish ma'qul kelsa, kimdir asbob orqali sog'adi. Asboblarning qulayligi shundaki, bunda onaning qo'li bo'sh bo'lib, charchamaydi. Lekin qo'lda sog'uvchi onalarning aytishlaricha, ularga asbob noqulay bo'lib, ko'krakni og'ritishi mumkin. Opa-singil, dugonalardan surushtirib o'zingizga qulay usulni tanlang.

So'g'ishni endi-endi o'rganayotganingizda sut juda kam chiqadi, lekin kuyunmang, borib-borib qo'lingiz ancha o'rganib, bir so'gishda 200 ml ga yaqin sut bemalol sog'ib olasiz.

Ko'krak sutini to'g'ri sog'ish va saqlash uchun:

Ishlayotgan onalar ish tufayli farzandingizni emizishdan chiqarishga shoshilmang. Ishlab turib ham emizishda davom etish mumkin.

1. Sut saqlanadigan idishlar toza va sterillangan bo'lmog'i kerak.
2. Sut sog'ishdan oldin qo'llaringizni yaxshilab yuving.
3. Sut saqlashda bolaga zararsiz plastik yoki shisha idishlaran foydalaning.
4. 120 yoki 180 ml idishni 60 ml gacha to'ldiring, chunki muzlaganda qo'shimcha joy bo'lishi kerak.
5. Idish ustiga sut sog'ilgan vaqtini yozib qo'ying.
6. Ko'krak sutini xona haroratida 6 soatgacha saqlash mumkin, lekin iloji boricha xolodilnikda saqlang.
7. Xolodilnikda ko'krak suti 5 kun saqlash mumkin, muzlatgichda esa 2 haftagacha.
8. Xolodilnikdagi sut bola uchun muzlatgichdagi muzlagan sutdan ko'ra foydaliroq, shuning uchun agar 2-3 kun ichida sutni ichirsangiz muzlatmang.
9. Muzlagan sutni mikroto'lqinli pechda, duxovkada yoki gaz ustida eritish mumkin emas.
10. Muzlagan sutni eritish uchun iliq suvli tog'arachaga vertikal qo'yib eritish kerak, sut erigan sari idishni aylantirib turing, isitib yubormang (badan haroratida bo'lishi kerak).
12. Eritilgan sutni qayta muzlatmang, ichmay qolinsa, tashlab yuboring.
13. Sutni olib yurish uchun maxsus muzlatgich sumkalardan foydalaning.
14. Rangi, hidi yoki mazasi o'zgarib qolgan sutni bolaga bermang.

Buni ham o'qib ko'ring

TELEGRAM

Suhbatimizga qo'shiling!

    • Zahroxon's Avatar
    • Online suhbatlar.
    • sizlar 5ta qizmisizlar oilada, sizlar ham mazza qilibsizlarda diydor shirinda baribir
    • Zahroxon
    • Zahroxon's Avatar
    • Mart 2017
    • Bugun kotta buvijonimiz bizikiga mehmonga keldilar, buvimiz bn ham rasmga tushib oldik... [image] [image]
    • Zahroxon
    • Pazandaxon's Avatar
    • Bolalardagi kasalliklar
    • Va aleykum assalom Miyrxan. Forumga xush kelibsiz! Qizizga alloh shifo bersin. Shina yechilgandan keyin xar 3 yoki 6 oyda massaj, elektrafarez, parafin olib turasizlar. Qiziz yurishni boshlagandan keyin maxsus yassi oyoqchalar un tufliklar sotiladi, shuni kiydirasiz. Xar 6 oyda ortaped ko'rigidan o'tkazib turasiz. Keyinchalik qiziz bemalol yurib ketgach uyda oyoq uchida, tovonda, baklajka qopqoqlari ustida yurgizib o'ziz shugullansangiz ham bo'ladi.
    • Pazandaxon
    • Oymomo's Avatar
    • Go'zallik sirlari
    • Juda xavfli parhezlar: takrorlashga urinmang Bahor kelishi bilan hamma ozish harakatiga tushadi. Lekin shoshilib tez natijaga erishishni va’da qiluvchi parhezlar yordamidan foydalanishni rejalashtirib o‘tirmang. Ularning ko‘pchiligi salomatlik bilan bog‘liq va tuzatib bo‘lmaydigan muammolarga olib kelishi mumkin. Foto: “ Gastronom.ru” Oqsilli parhez Bu parhez ozishni xohlovchi, lekin yeyishni yaxshi ko‘radiganlar uchun mukammal variantga o‘xshab ko‘rinadi. Chunki, go‘shtni bemalol yeyish mumkin va bu ayniqsa erkaklarga yoqadi. Lekin, shakardan va oddiy uglevodlardan...
    • Oymomo

Davomi »

loading...