Kirish Ro'yhatdan o'tish

Saytga kirish

Nomingiz *
Parol *
Eslab qol

Ro'yhatdan o'tish

(*) belgiga ega joylarni to'ldirish shart.
Ism *
Nomingiz *
Parol *
Parolni tasdqilash *
Email *
Email tasdiqlash*
Captcha *

Ko'krak suti

Emizish davrida bola yoki onaning kasalligi tufayli, dori ichish kerakligi uchun, onaning ishga yoki yo'lga borib kelishi uchun va boshqa holatlarda onalarda ko'krak sutini so'gib olib qo'yish ehtiyoji tug'iladi. Qolaversa, ko'pchilik onalar ishga chiqib ketadi, lekin bolajonini ko'krak sutidan ajralishini xohlamaydilar. Shuning uchun ko'krak sutini sog'ish va saqlash tamoyillarini bilmoq lozim.

Ko'krak sutini qo'lda va maxsus asbob orqali sog'ish mumkin. Kimgadir qo'lda sog'ish ma'qul kelsa, kimdir asbob orqali sog'adi. Asboblarning qulayligi shundaki, bunda onaning qo'li bo'sh bo'lib, charchamaydi. Lekin qo'lda sog'uvchi onalarning aytishlaricha, ularga asbob noqulay bo'lib, ko'krakni og'ritishi mumkin. Opa-singil, dugonalardan surushtirib o'zingizga qulay usulni tanlang.

So'g'ishni endi-endi o'rganayotganingizda sut juda kam chiqadi, lekin kuyunmang, borib-borib qo'lingiz ancha o'rganib, bir so'gishda 200 ml ga yaqin sut bemalol sog'ib olasiz.

Ko'krak sutini to'g'ri sog'ish va saqlash uchun:

Ishlayotgan onalar ish tufayli farzandingizni emizishdan chiqarishga shoshilmang. Ishlab turib ham emizishda davom etish mumkin.

1. Sut saqlanadigan idishlar toza va sterillangan bo'lmog'i kerak.
2. Sut sog'ishdan oldin qo'llaringizni yaxshilab yuving.
3. Sut saqlashda bolaga zararsiz plastik yoki shisha idishlaran foydalaning.
4. 120 yoki 180 ml idishni 60 ml gacha to'ldiring, chunki muzlaganda qo'shimcha joy bo'lishi kerak.
5. Idish ustiga sut sog'ilgan vaqtini yozib qo'ying.
6. Ko'krak sutini xona haroratida 6 soatgacha saqlash mumkin, lekin iloji boricha xolodilnikda saqlang.
7. Xolodilnikda ko'krak suti 5 kun saqlash mumkin, muzlatgichda esa 2 haftagacha.
8. Xolodilnikdagi sut bola uchun muzlatgichdagi muzlagan sutdan ko'ra foydaliroq, shuning uchun agar 2-3 kun ichida sutni ichirsangiz muzlatmang.
9. Muzlagan sutni mikroto'lqinli pechda, duxovkada yoki gaz ustida eritish mumkin emas.
10. Muzlagan sutni eritish uchun iliq suvli tog'arachaga vertikal qo'yib eritish kerak, sut erigan sari idishni aylantirib turing, isitib yubormang (badan haroratida bo'lishi kerak).
12. Eritilgan sutni qayta muzlatmang, ichmay qolinsa, tashlab yuboring.
13. Sutni olib yurish uchun maxsus muzlatgich sumkalardan foydalaning.
14. Rangi, hidi yoki mazasi o'zgarib qolgan sutni bolaga bermang.

Buni ham o'qib ko'ring

TELEGRAM

Suhbatimizga qo'shiling!

    • ☆ZIZI☆'s Avatar
    • Bolangizni qanday uxlatasiz?
    • salom Mavluda yaqinda bowimdan otdi wu holat. balnitsaga yotiwim tufayli qizimni men xam issiqda ajratdim. bowida ozgina qiynaldi. kechasi xarkuni yiglab turardi. qaynagan suv berardik. asta asta yiglawi kamaydi. lekin juda qiynaldik. kechalari turib olib uxlamay injiqlik qilardi. yiglab yiglab kachelyasida otirub uxlardi. Hudoga wukr hozir ancha organdi. kechalari tinch uxlayapti.Shaxzodaxon ham Hudo hohlasa organib ketadilar. faqat sabr qiliw kerak ekan. meni xam qaynonam uruwgandilar. issiq da ajratyapsan deb.
    • ☆ZIZI☆
    • uzbaby's Avatar
    • Sayt kamchilik va xatolari
    • Qizlarjon tahrir tugmasi tufayli ba'zi texnik nosozliklar paydo bo'lyapti. Ularni bartaraf etishimiz bilan yana yoqiladi.
    • uzbaby
    • Pazandaxon's Avatar
    • Tortlar
    • Zavarnoy pishiriq (ekler) Masalliqlar: 1,5 piyola suv 250 gr margarin 1piyola un 7 dona tuxum Krem uchun: 1,5 piyola sut 1piyola shakar 2 katta qoshiq un 200 gr saryog' Tayyorlash: Suv va margarinni gazda qaynatib olamiz. Gazdan olib un qo'shib qoshiqda tez-tez aralashtiramiz. Sal sovugach tuxumni 1talab qo'shib yaxshilab aralashtiramiz. Tayyor massani yog'langan listga 1 qoshiqdan solib chiqamiz. 180 gradusda 40 daqiqa davomida pishirib olamiz. Krem tayyorlash: Sut, shakarni gazda aralashtiramiz va un qo'shamiz. Xona haroratida yumshagan saryoqqa sutli massani qo''shib mikserda...
    • Pazandaxon
    • OYISHA NUR's Avatar
    • Pishiriqlar
    • rahmat uni uchun ko'pkina hamir qilishim kergda
    • OYISHA NUR

Davomi »

loading...