Kirish Ro'yhatdan o'tish

Saytga kirish

Nomingiz *
Parol *
Eslab qol

Ro'yhatdan o'tish

(*) belgiga ega joylarni to'ldirish shart.
Ism *
Nomingiz *
Parol *
Parolni tasdqilash *
Email *
Email tasdiqlash*
Captcha *

Yangiliklar

Tug'ish kunini aniqlash

Oxirgi hayz boshlangan sanani kiriting:

Sizda hayz sikli odatda qancha davom etadi:

oshqozon og'rishi

Ko'plab homilador ayollar ovqatdan so'ng yoki uyqudan oldin jig'ildoq qaynashi kabi noxush holat bilan tanishdirlar. Bunga sabab homiladorlik gormonlaridir.

Ayniqsa, progesteron gormoni oshishi natijasida homilador ayolning xazm qilish tizimi kuchsizlanadi, oshqozon mushaklari bo'shashadi. Shunda ovqatning xasm bo'lish davri cho'ziladi. Natijada ovqat xazm bo'lguniga qadar jig'ildoq qaynashi kabi hissiyot kuzatiladi. Homiladorlik davomida bachadon kattalashgan sari oshqozonni bosadi va jig'ildoq qaynashi hissi yanada ortishi mumkin.

Homiladorlikda paydo bo'lgan jigildoq qaynashi tuqqandan so'ng o'z-o'zidan o'tib ketadi. Buning hech qanday salbiy tomoni mavjud emas.

Jigildoq qaynashi hissini kamaytirish maqsadida dori-vositalarini qo'llashga shoshilmang, buni o'rniga quyidagi maslahatlardan foydalanib ko'ring:

  • Tez-tez va oz-ozdan ovqatlaning. Shu yo'l bilan siz oshqozonga tushadigan og'irlikni kamaytirasiz.
  • Ovqat "pastroqqa" tushishini ta'minlang. Ovqat yegandan so'ng kamida 30 daqiqa davomida yotmay, o'tirgan holatda bo'ling. Shunda ovqat tezroq oshqozonga tushadi va jig'ildoq qaynashi hissi kuzatilmaydi.
  • O'ng biqiningizda yoting. Bu yo'l bilan oshqozondagi ovqatni tezroq xazm bo'lishiga yordam berasiz. Uchinchi trimestrda jig'ildoq qaynashi hissini kamaytirish uchun ko'p ayollarga emaklash yordam beradi. Bu holatda bachadon oshqozonga bosim keltirmaydi va oshqozondagi yegulik tezroq ichaklarga tushadi.

Xom qizil sabzi va bodom ko'pchilikka jig'ildoq qaynashi hissini kamaytirishga yordam berar ekan.

 

  • Aynan qaysi mahsulotlar sizda jig'ildoq qaynatishini bilib oling. Ularni yemaslikka harakat qiling (Masalan, achchiq va qattiq qovurilgan ovqat jig'ildoq qaynashini kuchaytiradi).
  • Yog'liq mahsulotlardan voz keching. Birinchidan, bu ortiqcha vazn kelib chiqishiga sababchi bo'ladi, ikkinchidan yog'liq yeguliklar juda sekin xazm bo'ladi.
  • Ovqatlanishdan oldin, sut, yog'sizlangan qaymoq yoki yengil muzqaymoqdan 2-3 qoshiq yeb olishingiz mumkin. Ular oshqozon devorlarini qoplab, jig'ildoq qaynashi hissini yumshatib beradi.
  • Ovqatlanish jarayonida ko'p suyuqlik ichmaslikka harakat qiling. 

 

Suhbatimizga qo'shiling!

    • mavluda1492's Avatar
    • Pishiriqlar
    • Raxmat pazandaxon! Kremiga Morojniy krem qilgandim juda mazali buldi. Qani endi internetdan uzatib yuboriwni imkoni bulsa rosa xursand bulardim tayyorlagan narsalarimdan ulawib:sevgi si@ga$
    • mavluda1492
    • Pazandaxon's Avatar
    • Nonushta dasturxoniga
    • (2 kishilik) [image] Masalliqlar: 1 stakan ovsyanka yormasi 2 staka sut 1 osh qoshiq asal 0,5 choy qoshiq tuz yarimta banan 2 choy qoshiq saryog' [image] Tayyorlash: Qozonga sut solamiz, Qaynab chiqay deganda ovsyanka solamiz Tuz va asal solib 5 daqiqa kovlab turamiz. Kasha tayyor Likopchaga suzib, yuziga 1 choy qoshiq saryog' va yarim parrak tog'ralgan banan solamiz. Xoxishga qarab mayiz, mayda tog'ralgan o'rik qoqisi, malina....solish mumkin.
    • Pazandaxon
    • Zahroxon's Avatar
    • Farzandlarimizning shirin qiliqlari!
    • mani jonu jahonim 2yoshu 4 oylik buldilar yangi yildan beri qorbobo, archa, yana bitta qorbobo sherini yodlab olgan tinmi aytib yuribdi. Keyin bugirsoq ertagini ham yodlab olibdi, qayta qayta shu ertakni boshidan ohirigacha aytaveradi. Lekin bitta yomon qiliq chiqarib oldi GAP QAYTARISH. Behruzbek qulizi ogzizga solmang desam ''bumasam ayagimi soli'' deydi. biror nima desak ''man unaqa bas, uziz shunaqa'' deb gap qaytaryabdi. Nima deb uylaysizlar shu gap qaytarganga kiradimi, yoki gapizga javob bergan hisoblanadimi, qanday qilib urmasdan bu GAP QAYTARISH odatini yuq qilsam buladi. Endi urushaman desam AYAJONIM MAN SIZI YAXSHI KURAMAN deb darrovda ajom qilib upib quyadi
    • Zahroxon

Davomi »

muxokama

Buni ham o'qib ko'ring