Kirish Ro'yhatdan o'tish

Saytga kirish

Nomingiz *
Parol *
Eslab qol

Ro'yhatdan o'tish

(*) belgiga ega joylarni to'ldirish shart.
Ism *
Nomingiz *
Parol *
Parolni tasdqilash *
Email *
Email tasdiqlash*
Captcha *

aliesp

Tug'ish kunini aniqlash

Oxirgi hayz boshlangan sanani kiriting:

Sizda hayz sikli odatda qancha davom etadi:

oshqozon og'rishi

Ko'plab homilador ayollar ovqatdan so'ng yoki uyqudan oldin jig'ildoq qaynashi kabi noxush holat bilan tanishdirlar. Bunga sabab homiladorlik gormonlaridir.

Ayniqsa, progesteron gormoni oshishi natijasida homilador ayolning xazm qilish tizimi kuchsizlanadi, oshqozon mushaklari bo'shashadi. Shunda ovqatning xasm bo'lish davri cho'ziladi. Natijada ovqat xazm bo'lguniga qadar jig'ildoq qaynashi kabi hissiyot kuzatiladi. Homiladorlik davomida bachadon kattalashgan sari oshqozonni bosadi va jig'ildoq qaynashi hissi yanada ortishi mumkin.

Homiladorlikda paydo bo'lgan jigildoq qaynashi tuqqandan so'ng o'z-o'zidan o'tib ketadi. Buning hech qanday salbiy tomoni mavjud emas.

Jigildoq qaynashi hissini kamaytirish maqsadida dori-vositalarini qo'llashga shoshilmang, buni o'rniga quyidagi maslahatlardan foydalanib ko'ring:

  • Tez-tez va oz-ozdan ovqatlaning. Shu yo'l bilan siz oshqozonga tushadigan og'irlikni kamaytirasiz.
  • Ovqat "pastroqqa" tushishini ta'minlang. Ovqat yegandan so'ng kamida 30 daqiqa davomida yotmay, o'tirgan holatda bo'ling. Shunda ovqat tezroq oshqozonga tushadi va jig'ildoq qaynashi hissi kuzatilmaydi.
  • O'ng biqiningizda yoting. Bu yo'l bilan oshqozondagi ovqatni tezroq xazm bo'lishiga yordam berasiz. Uchinchi trimestrda jig'ildoq qaynashi hissini kamaytirish uchun ko'p ayollarga emaklash yordam beradi. Bu holatda bachadon oshqozonga bosim keltirmaydi va oshqozondagi yegulik tezroq ichaklarga tushadi.

Xom qizil sabzi va bodom ko'pchilikka jig'ildoq qaynashi hissini kamaytirishga yordam berar ekan.

 

  • Aynan qaysi mahsulotlar sizda jig'ildoq qaynatishini bilib oling. Ularni yemaslikka harakat qiling (Masalan, achchiq va qattiq qovurilgan ovqat jig'ildoq qaynashini kuchaytiradi).
  • Yog'liq mahsulotlardan voz keching. Birinchidan, bu ortiqcha vazn kelib chiqishiga sababchi bo'ladi, ikkinchidan yog'liq yeguliklar juda sekin xazm bo'ladi.
  • Ovqatlanishdan oldin, sut, yog'sizlangan qaymoq yoki yengil muzqaymoqdan 2-3 qoshiq yeb olishingiz mumkin. Ular oshqozon devorlarini qoplab, jig'ildoq qaynashi hissini yumshatib beradi.
  • Ovqatlanish jarayonida ko'p suyuqlik ichmaslikka harakat qiling. 

 

TELEGRAM

Suhbatimizga qo'shiling!

    • Ummu's Avatar
    • MEN TAVSIYA QILAMAN
    • manam sepmayman aslida qizligimda ham sepmasdim. sarpodagi hamma atirlarimni padarka qb yuborgandim sepolmasam kk db. bitta atir eng kamida 2 yil bolmasa 3 yilda tugaydi manda, 4 yil oldin versache bergandila hayitda hojayinim owani 3 yilda tugatibman. kn bu hayit san pulini halollaysan baribir deb 2 ta yaxshisidan berdila manga qolsa tugmasdiyu katta qizim atirsiz yurmidigan bb qolib manga sherik boldi^xoxo$
    • Ummu
    • Ummu's Avatar
    • Uzoq kuttirgan baxtim !!!
    • hada Allohni mojizasi bilan 3800 ni razrivsiz sog salomat yagodichka qb tuqqanman qaynonam ham hayron qolganlar kamdan kam bdi bunaqa. udachniy tugish deb :lol:
    • Ummu
    • Ezozaxon's Avatar
    • Online suhbatlar.
    • Yo'q ko'zim qiymadi berishga sal kotta bo'vosin didim. Shu maniyam rasa uyqiga tortvottide hich o'tib ketiy dimadi dimadide bu uyqi))
    • Ezozaxon
    • Ummu's Avatar
    • O'zim haqimda
    • E'zozaxon Zizi ummu Soliha manam tanishganimdan judayam hursandman
    • Ummu

Davomi ยป

Buni ham o'qib ko'ring