Forumda yozish uchun ro'yhatdan o'ting
Urdu taomlari
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Pomidorli tovuq
Masalliqlar:
1. Tovuq - bitta
2. Yog' - 125 ml
3. Zanjabil kukuni - 2 choy qoshiq
4. Sarimsoq kununi- 1 choy qoshiq
5. Qizil qalampir maydalangani - yarim choy qoshiq
6. Pomidor - 1 kg
7. Piyoz - 250 ml
8. Tuz
Tayyorlash
Tovuqni yuvib bo'g'imlaridan bo'ling.
Keyin unga zanjabil, sarimsoq kukuni, tuz sepib qo'ying.
Qozonga yog' solib, piyozni qizartirib qovuring.
Keyin tovuqni solib 5 minut qovuring.
Keyin pomidorni to'g'rab soling.
Pomidorni tovuqqa yopishib ketgunicha qovuring.
Bir piyola suv quyib, qaynaganidan keyin olovni o'chirib 5 minut dimlab qo'ying.
Ovqat pishdi. Yoqimli ishtaha!
Ovqatim bu safar sal quyuqroq chiqdi, chunki uyga mehmon kelgan edi gaplashib o'tirib, 1 stakan suv quyib keyin dimlashni esdan chiqarib qo'yibman. :blush:
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Masalliqlar:
1. Karam - yarimta
2. Sabzi - 2 ta
3. Turp - 1 ta
4. Piyoz - 1 ta
5. Pamidor - 2 ta
6. Qalampir - 2 ta
Tayyorlash
Hamma masilliqlani ingichka qilib to'rg'ab likopchaga yasating. Ustiga tuz sepib, yarim stakan oq sirka quying.
Ovqatlanishdan yarim soat oldin tayyorlab qo'ying. Judayam mazali salat bo'lib turadi.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Masalliqlar
1. Qatiq- 2 stakan
2. Pomidor - 4 ta
3. Zanjabil - yarimta
4. Osh ko'k - 1 bog'
5. Piyoz - 2 ta (o'rtachasidan)
6. Ko'k qalampir -1 ta
7. Tuz ta'bga ko'ra
Tayyorlash
Piyozni ingichka to'rg'ang. Zanjabilniyam ingichka to'rg'aladi. Qalampirniyam ingichka to'rg'aladi. Pomidorni ham, oshko'kniyam, hammasini to'rg'ab, qatiqni aralashtirib, tuz soling .Hamma to'rg'algan masalliqlarni qatiq bilan aralashtirib 10 daqiqa muzlatgichka qo'yib qo'ying.
Salad tayyor. Yoqimli ishtaha ♥♥♥
Bu nordongina salad ko'pincha homiladorlarga yoqadi.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Siz bu taomlarni qayerdan o'rgangansiz?
Yana bitta savol, zanjabil qanaqa bo'lidi, eslolmayapman, nima ekanligini.
It is hard to be a woman...You must think like a man, Act like a lady, Look like a young girl, And work like a horse.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Kumush wrote: Reseptla uchun rahmat!
Siz bu taomlarni qayerdan o'rgangansiz?
Yana bitta savol, zanjabil qanaqa bo'lidi, eslolmayapman, nima ekanligini.
salom Men bu taomlarni bir urducha kitobdan o'rganganman. Ko'plarini o'zim tayyorlab ko'rganman, juda mazali chiqadi. Xo'jayinimga ham shu urducha ovqatlar yoqadi. Lekin biz achchiq va ziravorlarini kamaytirib, yog'ini ham sal kamroq qilib tayyorlaymiz.
Zanjabil bu deyarli hamma urducha taomlarga qo'shiladigan dorivor o'simlik ildizi. U shamollashga, hazm qilishga foydali. Uning o'tkir svejiy hidli achchiqsifat yoqimli ta'mi bor. Zanjabildan choy va ichimliklar ham tayyorlashadi.
Urducha nomi "adrak", inglizchasi "ginger", turkchasi "zencefil", ruschasi "имбирь" deyilarkan.
Mana sayti: ru.wikipedia.org/wiki/Имбирь
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Imbirning o'zbekchasiga zanjabil deyilishini bilmagan ekanman.
Man Koreyaga kelganimdan keyin ishlata boshladim. Koreyscha salatlarning ko'pchiligiga solinadi. Aytganiningizdek choy ham qilib ichganman( ko'proq ozish maqsadida)
It is hard to be a woman...You must think like a man, Act like a lady, Look like a young girl, And work like a horse.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Kumush wrote: Rahmat javobingiz uchun. #@gul
Imbirning o'zbekchasiga zanjabil deyilishini bilmagan ekanman.
Man Koreyaga kelganimdan keyin ishlata boshladim. Koreyscha salatlarning ko'pchiligiga solinadi. Aytganiningizdek choy ham qilib ichganman( ko'proq <a href=" www.uzbaby.uz/ota-ona-bo-limi/ozish/653-...oki-ozish-usuli.html ">ozish maqsadida)
Озиш учун самараси булдими?
Dil ba yoru, dast ba kor
B.Naqshbandiy
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
It is hard to be a woman...You must think like a man, Act like a lady, Look like a young girl, And work like a horse.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Salom Kumush #@gulKumush wrote: Aniq aytolmiyman, qanchalik darajada yordami tekkanini.Ko'p usullarni qilib ko'rganman. Lekin asosiysi kamroq ovqat yeyish. Hozir yana homildorlikdan oldingi vaznimga qaytdim. yaho: yaho: yaho:
yaxshimisiz? aaaachchig' ovqatlar ozdiradi diyishadi yana bilmadim mult:
sizni neshta farzandiyiz bor? oylalik misiz? dost@#
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Зарур масаллиқлар : 300-400 гр ун, 3 дона тухум. Соус учун: 100 гр пишлоқ, 150 гр қаймоқ,
туз. Ичига: 5 ош қошиқ ёғсиз творог, 5 ош қошиқ қирғичдан чиқарилган пишлоқ, 2 та кичик
лавлаги, туз.
Тайёрланиши: 1). Идишга унни элаб, тухум билан аралаштиринг-да, ўртача юмшоқликда
хамир қоринг.
2). Начинкаси учун қизил лавлагини сувда қайнатиб, майда тишли қирғичдан ўтказинг.
Творог, пишлоқ ва лавлагини бир-бирига аралаштиринг-да, туз намагини ростланг.
3). Хамирни ўртача юпқаликда ёйиб, энига 5-6 смқалинликдаги узун тасмалар кесинг.
Битта тасманинг марказига суратда кўрсатилганидек, начинка солиб, иккинчи тасма билан
устини ёпинг. Сўнг начинка атрофини бармоқ учи билан мустаҳкамлаб, пичоқ ёрдамида
аста кесинг.
4). Тайёр бўлган хамир кесмаларини қайнаб турган тузли сувда 3-4 дақиқа давомида
пиширинг. Алоҳида идишда қаймоқ ва пишлоқни 5 дақиқа қайнатинг. Пишган
“равиоли”ларни ликопчага солиб, устидан қаймоқли соус қуйинг-да, дастурхонга тортинг.
Тайёрланиш вақти: 45 дақиқа.
yoqimli ishtaha!
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
najmabibi wrote:
Salom Kumush #@gulKumush wrote: Aniq aytolmiyman, qanchalik darajada yordami tekkanini.Ko'p usullarni qilib ko'rganman. Lekin asosiysi kamroq ovqat yeyish. Hozir yana homildorlikdan oldingi vaznimga qaytdim. yaho: yaho: yaho:
yaxshimisiz? aaaachchig' ovqatlar ozdiradi diyishadi yana bilmadim mult:
sizni neshta farzandiyiz bor? oylalik misiz? dost@#
uzr ko'rmabman postingizni, bitta farzandim bor gul#
It is hard to be a woman...You must think like a man, Act like a lady, Look like a young girl, And work like a horse.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Biryani Xindiston taomi bo’lib, juda ajoyib ta’mga ega, u huddi bizdagi oshning boshqa turiga
o’xshaydi. Biryanining turlari ko’p bo’lib, Tovuqli Biryani, Sabzavotli Biryani, Qo’y go’shtili
Biryani, Khan Biryani, Kachche Murgh Ki Biryani va hkz. Quida biz kundalik qilinadigan Tovuqli
Biryanining reseptini keltiramiz.
Masalliqlar( 5-6kishi uchun):
-1kg basmati guruchi(uzunchoq guruch,devzira ham bo’ladi)
-1.2kg tovuq go’shti
-1dona bolgarskiy
-2dona piyoz
-2dona pamildori
-0.5stakan o’simlik yog’i
-2osh-q saryog’(hohlaganlar solmasa ham bo’ladi)
-6-7bo’lak sarimsoq
Ziravorlar: (Quidagi barcha ziravorlar o’rniga pokiston bozorlarida sotiladigan BIRYANI
MASALAni ishlatish ham mumkin)
-1choy-q qora murch
-1osh-q zanjabil(yoki zanjabil tuyulgani)
-1osh-q zira(yoki zira tuyulgani bo’lsa yaxshi)
-1osh-q korisa(корица)
-1choy-q qizil bolgari tuyulgani(babrika)
-2-3dona lavr bargi
-2parrak quritilgan limon donachasi
-1choy-q qalampir munchoq
-1choy-q hel
-2osh-q kashnich urug’ining tuyulgani
-1choy-q sariq rang
Image
Tayyorlash :
Avval guruchni 30daqiqaga suvga solib ivitib qo’yamiz(aks holda guruch pishmay qoladi)
Tovuqni va 1dona piyozni to’rtga bo’lib, qozonga suv solib shu tovuq, piyoz va 2dona lavr
bargini solib qaynatib, tovuqni pishirib olamiz.
Image
Tovuq pishgach, suvdan olib quritib artamiz va qizib turgan yoqqa saryog’imizni solib, darxol
tovuqni ham solib, ustki qismini qizartirib olamiz. So’ngra piyoz, bolgarskiy, pamildorini kichik
shaklda to’g’rab qozonga solamiz va yana zanjabilni qirg’ichning kichik qismidan chiqarib
solamiz, maydalangan sarimsoq va barcha ziravorlar va tovuqni ham solib, 4-5daqiqa dimlab
qo’yamiz.
Image
Image
Qovurma ustidan avval tovuq qaynatgan suvimizdan 2stakan solamiz va yana 2daqiqa atrofida
qaynatamiz.
Image
So’ngra masalliq ustidan ivitilgan guruchimizni solib, ustidan tovuq sho’rvasidan guruchni
biroz ko’madigan miqdorda solamiz va 15daqiqaga dimlab qo’yamiz. Vaqt o’tgach, rangni
3osh-q suv bilan aralashtirib, guruch yuzasiga sepib chiqamiz va qoshiqda yuza qismini biroz
aralashtirib, yana 20daqiqaga dimlab qo’yamiz.
Image
Guruchimiz pishgach, olovni o’chirmasdan qozon qopqog’ini ochib qo’yamiz(5-7daqiqaga).
So’ngra qozon ustiga laganni teskari qo’yib, laganni pastki qismga qozonni lagan ustidagi
xolatda ag’daramiz va qozonni qimirlatib ichidagi masalliqni laganga tushiramiz. Taomimiz
tayyor!
Image
Maslahatlar:
1.Bodomni 10daqiqa issiq suvda ivitib olib, po’stini archib, ikkiga bo’lib, biroz yog’da qovurib
olib, biryani yuzasiga sepsangiz ham biryani mazali bo’ladi.
2.Agar guruch hammasi sariq rangda bo’lishini hohlasangiz, sariq rangni biroz ko’proq solib,
gururchning hamma qismiga solishingiz kerak.
3.Ziravorlar o’rniga Biryani masalasini ishlatsangiz, biryaningiz achchiqroq chiqadi.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Yer yuzidagi biz kura oladigan farishta bu-Onadir...
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
xaaa Madina oldin o'qish, uy ishlari, bolalardan ortmas edim. kundalik ovqatlar qilardm xolos. bolalar kotta bo'lgandan keyin vaqtiz ham bemalol bo'lib qolar ekan.
Men shu bo'sh paytlarimni oshxona uchun sarf etyapman. yaho:
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.