Forumda yozish uchun ro'yhatdan o'ting
Ismaloqli qatlama
Mana natija:
qilisnini Qizaloqning BLOGlarida ko'rsangiz bo'ladi. Lekin juda mazali ekan. Rahmat Qizaloq. Hayolga kemagan narsalar qilar ekansiz :sevgi
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- lola
- Visitor
-
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Masalliqlar:
kartoshka - 2 dona
piyoz - 2 dona
kungaboqar yog'i - 2 stakan
suv - 3-4 osh qoshiq
tuz - ta'bga ko'ra
sarimsoqpiyoz donasi - 3 dona
acchchiq qizil qalampir - 1 dona
ismaloq - 200 gr
jo'xori uni - 200 gr
TAYYORLASH USULI:
Piyozni parrak, kartoshkani yupqa kubik shaklida to'g'rab olamiz.
Ismaloqni pishirib olamiz.
Qalampir va sarimsoqpiyozni ham maydalab to'g'raymiz.
Jo'xori uniga zanjabil kukuni, qizil qalampir kukuni, tuz, massaliqlar va suv solib aralashtiramiz.
Quyuq aralashma hosil bo'ladi
Tovaga yog' solib qizdirib olamiz.
Aralashmadan qo'lda bittadan olib tovaga solamiz.
Ikkala tomonini qizartirib qovurib olamiz. Pakore tayyor.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
O'zim ismaloqni juda yaxshi korganim uchun ismaloqdan tez-tez binnnnimala pishirib turaman. Shu haqida yangi mavzu ochmoqchi edim, lekin bu sahifa bor ekan. Uzbaby xonim qarshi bolmasalar shu sahifani ISMALOQLI TAOMLAR deb ozgartirsak mmm%!@
O'zimni oshxonamni ochmoqchi edim, keyin sahifalardagi retseptlarga qo'shib borganim yaxshimi deb o'yladim. qisish@
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
MASALLIQLAR:
sarimsoqpiyoz donasi - 1 dona
kunjut - yog'i 1 osh qoshiq
ismaloq - 1 bog‘
soya sousi - 1 osh qoshiq
TAYYORLASH USULI
Ismaloqni tozalab yuvamiz.
Qaynab turgan suvga soib 1 daqiqa qaynatamiz.
Qozondan olib oqib turgan sovuq suvga tutamiz.
So'ng yaxshilab kaft bilan siqib idishga solamiz.
Soya sousi, kunjut yog'i, chesnok solib aralashtiramiz.
Yuziga kunjut sepamiz. Ushbu salatni guruch bilan dasturxonga tortish mumkin. Yoki boshqa salatlarga qo'shish, pitsa yuziga ishlatish mumkin.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
MASALLIQLAR ( 2ta pitssa xamiri uchun )
pomidor - 1 dona
kungaboqar yog'i - 100 gr
bulg'or qalampir - 1 dona
un - ta'bga ko'ra
shakar - 1 osh qoshiq
tuz - 1 choy qoshiq
xamirturush - 1 osh qoshiq
ko'k piyoz - 2 dona
sut - 250 gr
pishloq - 100 gr
qaynatilgan suv - 250 gr
ismaloq - 100 gr
ketchup - ta'bga ko'ra
Sosiska - 2 dona
TAYYORLASH USULI
Sutni ilitamiz.
Iliq sutga xamirturush va shakar solib 10 daqiqaga olib qo'yamiz.
Suv, tuz, yog' qo'shib aralashtiramiz.
Unni elab solamiz.
5 daqiqacha xamirni mushtlaymiz va o'rab qo'yamiz.
Xamir oshgandan so'ng 2 bo'lakka bo'lamiz.
Xar bir xamir bo'lagini o'qlov yordamida yoyib chiqamiz.
Yoyilgan xamirlarni ustini yopib yana 10 daqiqa dam oldiramiz.
Xamir yuziga ketma-ket masalliqlarni terib chiqamiz:
-Ketchup
-Qirg'ichdan chiqarilgan pishloq
-Parrak-parrak to'g'ralgan sosiska
-Pishirib olingan ismaloq
-Somoncha to'g'ralgan qizil bulg'or qalampiri
-Oxirida yana pishloq. Bu masalliqlar 1- zuvala xamiri uchun.
2-xamir yuziga:
-Ketchup
-Qirg'ichdan chiqarilgan pishloq
-Kubik to'g'ralgan bulg'or qalampiri
-Tilim-tilim kesilgan pomidor
-Ko'k piyoz
-Pishloq
Pitssani 200 darajada qizdirilgan duxovkada 20 daqiqa davomida pishiramiz.
Pitssamiz tayyor.
Yoqimli ishtaha!
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
MASALLIQLAR:
100 gr go'sht
200 gr ismaloq
1 dona piyoz
2 dona ko'k piyoz
1 dona qizil sabzi
1 dona qizil bulg'or qalampiri
1 dona tuxum sarig'i
noodle xamiri
soya sous
kunjut yog'i
shakar
chesnok donachalari
Tayyorlash:
Go'shtni somoncha to'g'rab marinovka qilib qo'yamiz (2 choy qoshiq soya sous+1 choy qoshiq kunjut yog'i+1 dona chesnok bo'lakchasi+1 choy qoshiq shakar ).
Ismaloqni pishirib olamiz.
Noodle xamirina ham pishirib, 1 choy qoshiq shakar, 1choy qoshiq soya sous, 1 choy qoshiq kunjut yog'i qo'shib aralashtirib qo'yamiz.
Tovaga ozgina yog' solib piyoz va ko'k piyozni nomiga qovuramiz. Alohida idishga solamiz.
Tovaga yana ozgina yog' solib somoncha to'g'ralgan sabzi, ketidan bulg'or qalampirini qo'shib qovuramiz,ozgina tuz tashlaymiz.
Tuxumni sarig'ini ham qovurib somoncha to'g'raymiz.
Marinadlangan go'shtni olib uni ham yaxshilab qovuramiz.
Barcha masalliqlar tayyor. Aralashmaga 1 dona maydalangan chesnok bo'lagi, 1 choy qoshiq soya sous,kunjut yog'i,shakar,murch qo'shib qo'lda yaxshilab aralashtiramiz. Yuziga kunjut sepib dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Xa aytgandey koreys taomlaridagi bibimbap ham ismaloqli taom.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Samira opa mavzu nomini o'zartirib qaying mavzu kengayadi va davom etadi , bir burchaka chang bosib yotgan edi
Sohroni ko'rsangiz uning ortida yam- yashil soya salqin joylar bor, tog'larni ko'rsangiz bilnki u ham tugaydi, ko'z yoshidan keyin tabassum bordir...
Og'irlikdan keyin albatta yengillik bor
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Agar sizga ish bo'lmasa "Urdu taomlari" dagi Pakore ni ham shu sahifaga o'tkazib bera olasizmi?
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Bir sinab kurishim keragu qilgan narsam nabut buladimi deb qurqamanda mult: bilmiman?
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Lag'mon, bifshteks pishirsangiz 1-go'shtni qovurib 1piyola suvga 2 choy qoshiq soya sous qo'shib ozgina dimlab qo'ysez go'sht mazali,yumshoq va tez pishadi.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Masalliqlar
Xamir uchun:
1 kosa iliq suv
50 gr margarin
tuz
un
Nachinkasi uchun:
1 bog' ismaloq
1 dona katta piyoz
xoxishga qarab qo'y dumbasi
Tayyorlash:
Iliq suvga tuz, eritilgan margarin va un qo'shib xamir qoramiz.
15 - 20 minut o'rab qo'yib, tindirib, yana mushtlaymiz.
So'ng o'qlov yordamida juda nafis (1 - 2 mm) qilib yoyamiz.
Yoymaning yuzasiga yog' surkab, eni 7 - 8 sm keladigan tasmalar kesamiz.
Tasmalarni 3-4 tasini bir-birini ustiga qo'yib yana eni 7 - 8 sm keladigan qilib kesamiz,
3-4 qavatli kvadrat jildlar hosil bo'ladi.
Jild o'rtasini nafisroq qilib yoyamiz, chekkalari esa qat - qatligicha qolaveradi.
Shu usulda tayorlangan jildlarga 1 osh qoshig'ida ismaloqli massa solib 2 buklaymiz, chetlariga qo'l tekkizmay ismaloq solingan joyi atrofini barmoqlar bilan ezib yopishtirmiz.
Yog'ga solib, qizarguncha qovuramiz, chekkalari xuddi kitobning varaqlariga o'xshab chiqadi.
Nachinkasini tayyorlash:
Ismaloqni yaxshilab tozalab yuvib , qaynagan suvga bir solib olamiz. Qo'limizda yaxshilab ezib suvini chiqarib yuboramiz.
Tovaga yarim cho'mich yog' solib qizdiramiz. So'ng piyozni solib qovurib olamiz.
Piyoz sal o'lgach ismaloq, tuz solib 1-2 daqiqa dimlab qo'yamiz.
Gazni o'chirib nachinkani sovutamiz, maydaroq to'g'ralgan qo'y dumbasi qo'shib aralashtiramiz.
( Tayyorlash jarayonini rasmga ololmagandim mult: )
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
uzbaby wrote: Bu qatlamani Qizaloqning bloglaridan ko'rganimdan beri uxlamay pishirish niyatida bo'lib yurgan edim. Mana nihoyat bugun qildim. Sirni juda yaxshi ko'rganim uchun sir ham qo'shib yubordim.
Mana natija:
qilisnini Qizaloqning BLOGlarida ko'rsangiz bo'ladi. Lekin juda mazali ekan. Rahmat Qizaloq. Hayolga kemagan narsalar qilar ekansiz :sevgi
Ana shu bosh sahifada blog lar alohida bulib turardi, hozir birorta bloglarni topolmayabman, sizlarda ham shundaymi
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Oldindan rahmat
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Daff bu haqda "Bugun nima ovqat qilasiz"mavzusida ham soragan edingiz. 149-betda javob qoldirganman.Daff wrote: Assalomalekum )) rossa ishtahamni ochvordikuu bu taomla koreaga yashidigonla busa aytolmisilami ismaloqni topsa bulasimi nomi nma diyiladi ismaloqni men qande sorashni bilmayabman
Oldindan rahmat
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.