Forumda yozish uchun ro'yhatdan o'ting
Koreys oshxonasi retseptlari
- Sumeyya
- Mavzu muallifi
- Visitor
Koreys oshxonasidagi taomlarni biluvchilar bu yerga taomnomani yozishni unutmang 1welcome
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
(Miyokgug)
Masalliqlar
1.bir hovuch miyok
2.100gr mol go'shti
3.1 choy qoshiq maydalangan sarimsoq
4.3-4 qoshiq sho'rvalar uchun soya sousi
5.qunjut yog'i va keraklicha suv
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Suvi qaynagach ta'bga ko'ra soya sousi solib ta'mini rostlaymiz. 20-25daqiqa qaynagach(go'sht pishguncha) olovni o'chiramiz va idishlarga solamiz.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Miyokni 30daqiqa suvda uvitib quyamiz. Miyok uvigach suvdan siqib olamiz. Qozonga qunjut yog'i quyub miyokni solib 5daqiqacha qovuramiz. So'ng go'shtni solib uni ham 5daqiqacha qovurib olamiz. maydalangan sarimsogni qozonga solib bir marta qovurib suv quyamiz va o'rta olovda qaynatib olamiz.kim wrote:
Dengiz o'tidan tayyorlangan sho'rva.
(Miyokgug)
Masalliqlar
1.bir hovuch miyok
2.100gr mol go'shti
3.1 choy qoshiq maydalangan sarimsoq
4.3-4 qoshiq sho'rvalar uchun soya sousi
5.qunjut yog'i va keraklicha suv
Tayyorlanishi
Suvi qaynagach ta'bga ko'ra soya sousi solib ta'mini rostlaymiz. 20-25daqiqa qaynagach(go'sht pishguncha) olovni o'chiramiz va idishlarga solamiz.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
homiladorlagayam foydali busa kk
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
ESLATMA: sarimsoqni yoqtirmaydiganlar solmaydan qilsa bo'ladi. keyin soya sousini o'rniga tuz yoki sho'rvalar uchun mahsus zirovor solsa bo'ladi. keyin dashima degan narsa ham solsa bo'ladi. molodes
rasmlar bilan qo'ymoqchidim lekin rasm qo'shishni tushunmay qoldim
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
manam rasm quyomiyatudim shuni tavsiya qilishdi , oson yulikan
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
keyingi safar endi resseptlarni rasmlar bilan birga qo'yaman.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Oldindan raxmat.
Кичик гуноҳни ҳақир санама, зеро тоғлар ҳам майда тошлардан иборатдир.
Allahga muammolarim bor dema,muammolarga Allahim bor degin!
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Kerakli mahsulotlar:
1. Pinchuza
2. piyoz
3. sabzi
4. ismaloq
5. qo'ziqorin
6. mol go'shti
7. bulg'or qalampiri. (balgariski)
8. soya sousi, kunjut yog'i, o'simlik yog'i va maydalangan sarimroq.
masalliqlar
Tayyorlanishi:
Pinchuzani chuqurroq idishga solib ustiga qayniq suv quyib yopib qo'yamiz. Ismaloqni qaynab turgan suvga solib 2minutcha qaynatamiz. So'ng muzdek suvga solib, yaxshilab siqamiz. Ismaloqni biron idishga solib, 1osh qoshiq qunjut yog'i, 2osh qoshiq soya sousi va 1choy qoshiq maydalangan sarimsoqni qo'shib qo'lda aralashtiramiz.
Piyoz, sabzi, bulg'or qalampiri, go'shtni somoncha shaklida to'g'raymiz. Agar qo'ziqorin yirik bo'lsa uni ham somoncha qilib to'g'raymiz.
Go'shtni to'g'ragandan so'ng unga ham qunjut yog'i, soya sousi va sarimsoqni aralashtirib qo'yamiz.
Tovani qizitib o'simlik yog'i quyamiz va past olovda masalliqlarni birin ketin alohida-alohida qovurib olamiz. maslliqlar ezilib ketmasligi kerek.
Ismaloqni qovurmaymiz.
Pinchuzani iliq suvdan olib muzdek suvda chayqaymiz va o'rta olovda 2-3 daqiqacha qovurib olamiz.
Qovurgandan so'ng
Pinchuzani qovurib bo'lgandan so'ng kattaroq idishga solamiz. Unga 1 osh qoshiq soya sousi va 1osh qoshiq qunjut yog'i quyib aralashtiramiz. ( Ehtiyot bo'lib aralashtiring. Juda ham issiq. Qo'lingizga mahsus qo'lqopchalar kiyib aralashtiring.) So'ng barcha maslliqlarni birin ketin solib aralashtirmaiz. TAYYOR.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Part of the message is hidden for the guests. Please log in or register to see it.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Bu dakkalbini uyda tayyorlab bo'lmaydi. Tayyorlash mumkin lekin siz aytgandek mazali chiqmaydi. Sababi: buning uchun yuqori haroratda olov va juda ham keng tova bo'lishi kerek. Buni bo'lsa uyda iloji yo'q.dilim wrote: Kim xonim, agar takkalbining sousini tayyorlashni bilsangiz biz bilan reseptini baxam kuring. Urgating. Xujaynim ikkimiz rosa yoqtiramiz shu ovqatni. Marketdan tayyor sous olib tayyorlab turaman, baribir unchalik mazali chiqmiydi.
Oldindan raxmat.
Buni o'rniga uyda dakdoritang (tovuqli achchiq sho'rva) tayyorlasa bo'ladi.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
1choy qoshiq kare kukuni 카레가루 ( o'zbekchasiga bilmayma) bulonga o'xshagan narsa.
1choy qoshiq maydalangan sarimsoq va zanjabil sharbati 생강즘.
1choy qoshiq chonju 천주.( o'zbekchasini bilmayman)
1choy q.q shakar.
2osh qoshiq mulyot 물엿 (asalga o'xshagan narsa, lekin asal emas.)
2osh qoshiq maydalangan qalampir 고추가루
1osh qoshiq suyuq achchiq 고추장
2osh qoshiq soya sousi
kunjut.
Shularni hammasini aralashtirib qilib ko'ring. TAYYOR
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Rahmat sizga
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
uzbaby rahmat. molodes hlopok rostdan ham rasmlar katta razmerda edi. Ularni razmerini kichraytirgandim, lekin rasm chiqmagandi.uzbaby wrote: kim chapchi uchun kaaatakon rahmat. Rasmlarni razmeri juda katta bo'lgani uchun chiqmadi shekilli shunga kichkaytirib qo'ydim. Shu dam olish kun bir qilib ko'ri-che!!!!!
Rahmat sizga
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Rahmat Kimxonim :sevgi manam chapchini judayam yaxshi kuraman, shu dam olish kunlari albatta tayyorlab kuraman sharik&
Nengmyonniyam bilsez yozin iltimos, rosa yaxshi kurib ichardim yozda :silly:
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
marjona wrote: salom KIM resept uchun raxmat kores taomlarni xam boxonada organib olyapman hlopok
Kimxonim retseplar uchun rahmat albatta tayyorlab koramiz yangi retseptlar kutib qolamiz yaho: yaho:
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- lola
- Visitor
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.