Forumda yozish uchun ro'yhatdan o'ting
Koreys oshxonasi retseptlari
Kumush wrote: Galaxy Note2 ning o'zining rodnoy programmasi, S Note deb yozib qo'yilgan
Iltimos tushuntirib yozib yuboring. manda ham Galaxy note2. S Note matn yozish holos-u. Yoki u resseptni o'zingiz tuzganmisiz?
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
It is hard to be a woman...You must think like a man, Act like a lady, Look like a young girl, And work like a horse.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Sumeyya
- Mavzu muallifi
- Visitor
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Зарур масаллиқлар : 300-400 гр ун, 3 дона тухум. Соус учун: 100 гр пишлоқ, 150 гр қаймоқ,
туз. Ичига: 5 ош қошиқ ёғсиз творог, 5 ош қошиқ қирғичдан чиқарилган пишлоқ, 2 та кичик
лавлаги, туз.
Тайёрланиши: 1). Идишга унни элаб, тухум билан аралаштиринг-да, ўртача юмшоқликда
хамир қоринг.
2). Начинкаси учун қизил лавлагини сувда қайнатиб, майда тишли қирғичдан ўтказинг.
Творог, пишлоқ ва лавлагини бир-бирига аралаштиринг-да, туз намагини ростланг.
3). Хамирни ўртача юпқаликда ёйиб, энига 5-6 смқалинликдаги узун тасмалар кесинг.
Битта тасманинг марказига суратда кўрсатилганидек, начинка солиб, иккинчи тасма билан
устини ёпинг. Сўнг начинка атрофини бармоқ учи билан мустаҳкамлаб, пичоқ ёрдамида
аста кесинг.
4). Тайёр бўлган хамир кесмаларини қайнаб турган тузли сувда 3-4 дақиқа давомида
пиширинг. Алоҳида идишда қаймоқ ва пишлоқни 5 дақиқа қайнатинг. Пишган
“равиоли”ларни ликопчага солиб, устидан қаймоқли соус қуйинг-да, дастурхонга тортинг.
Тайёрланиш вақти: 45 дақиқа.
yoqimli ishtaha!
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
It is hard to be a woman...You must think like a man, Act like a lady, Look like a young girl, And work like a horse.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
It is hard to be a woman...You must think like a man, Act like a lady, Look like a young girl, And work like a horse.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
It is hard to be a woman...You must think like a man, Act like a lady, Look like a young girl, And work like a horse.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
achchiq qalampir 1ta
kabachki 1ta
sabzi 1ta
bodiring 1ta
sarimsoq 2 bo'lak
piyoz yarim ta
ko'k piyoz yarim ta
o'simlik yog'i
ACHCHIQ QAYLASI: suyuq qalampir achachig'i 1,5osh qoshiq
mulyot 1qoshiq
shakar 0,5 qoshiq
qalampir kukuni 1qoshiq
maydalangan sarimsoq 1qoshiq
sirka 1tomchi
soya sousi 0,5 qoshiq/ kunjut yog'i 1choy qoshiq
kalmarni terisidan tozalab olamiz va o'rtacha kattalikda tugrab qaylaga solamiz(kalmarni terini tozlashda yirik tuzni ishqalansa terisiga ishqalansa terisi oson ko'chadi)
barcha mahsulatlarni somoncha qilib to'g'raymiz.
(hohishga qarab ham istalgan kurinishda to'g'rash mumkin)
tovaga yog' quyib avval sabzini, keyin sarimsoqni solib qovuramiz.
(chuqqurroq tova yoki qozonchada qovuriladi)
biroz qovurgach qolgan mahsulotlarni va qaylani solib qovuramiz
15-20 daqiqa qovuramiz va taomimiz tayyor
YOQIMLI ISHTAHA
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
kim wrote:
NAKJI POKKIM (KALMAR QOVURMASI)KERAKLI MASSALIQLAR: kalmar 1ta
achchiq qalampir 1ta
kabachki 1ta
sabzi 1ta
bodiring 1ta
sarimsoq 2 bo'lak
piyoz yarim ta
ko'k piyoz yarim ta
o'simlik yog'i
ACHCHIQ QAYLASI: suyuq qalampir achachig'i 1,5osh qoshiq
mulyot 1qoshiq
shakar 0,5 qoshiq
qalampir kukuni 1qoshiq
maydalangan sarimsoq 1qoshiq
sirka 1tomchi
soya sousi 0,5 qoshiq/ kunjut yog'i 1choy qoshiqTAYYORLANISHIachchiq qayladagi masalliqlarni hammasini aralashririb qaylani tayyyorlab olamiz.
kalmarni terisidan tozalab olamiz va o'rtacha kattalikda tugrab qaylaga solamiz(kalmarni terini tozlashda yirik tuzni ishqalansa terisiga ishqalansa terisi oson ko'chadi)
barcha mahsulatlarni somoncha qilib to'g'raymiz.
(hohishga qarab ham istalgan kurinishda to'g'rash mumkin)
tovaga yog' quyib avval sabzini, keyin sarimsoqni solib qovuramiz.
(chuqqurroq tova yoki qozonchada qovuriladi)
biroz qovurgach qolgan mahsulotlarni va qaylani solib qovuramiz
15-20 daqiqa qovuramiz va taomimiz tayyor
YOQIMLI ISHTAHA
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
1ta piyoz
1ta konservalangan baliq
o'simlik yog'i
1osh qoshiq qalampir kukuni
600ml suv
1,5choy qoshiq maydalangan sarimsoq
hohishga ko'ra ziravor (manda qo'ziqorin kukuni. bu kukun turli suyuq taomlarga ishlatsa bo'ladi)
2.qozonga yog' quyib kimchini qovurib olamiz. 5-10daqiqa qoqvuramiz so'ng qozonga suv quyib qaynatib olamiz.
qaynab chiqqandan so'ng maydalangan sarimsoqni solamiz
yana 10min qaynagandan keyin konservalangan baliq bn piyozni solamiz. 5daqiqa qaynagach qalampir kukunini solamiz vs yana 5-10daqiqa qaynatamiz. tayyor
YOQIMLI ISHTAHA
Barchadan uzr so'rayman oxirgi pishgan dan keyib rasmga olish esdan chiqib yeb quyibmiz.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Reseptlar uchun rahmat, panchanlarni yaxshirog'laridan yozsangiz minnatdor bo'lar edim.
It is hard to be a woman...You must think like a man, Act like a lady, Look like a young girl, And work like a horse.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Kumush wrote: Tofu qo'shmaysizmi Kim honim? Man ham tayyorlab turaman, lekin kimchichike qilgan kunim ho'jayinim to'ymay qoladilar, kaloriyasi pastroq ovqat deydilar. Shuning uchun kimchichikega qo'yib albatta biror yaxshiroq "panchan" ham tayyorlashni odat qildim.
Reseptlar uchun rahmat, panchanlarni yaxshirog'laridan yozsangiz minnatdor bo'lar edim.
ha kimchi jigega tubu qushmayman. keyin man banchanla uncha tayyorlamayman kimchini yaxshi kurganim uchun. asosan taomla yoki shurvala tayyorlayman
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
KERAKLI MAHSULOTLAR
7-8ta mayda baliq
1L suv
1ta ko'k piyoz
qo'ziqorin 3ta
mayda uzun uzun qo'ziqorin
sarimsoq 4 bo'lak
kabachki yarim ta
qalampir 1ta
denjang 3qoshiq (uzr buni uzbekcha nomini bilmiman. loviyadan tayyorlaydi. ranggi jigarrang buladi. ta'mi sho'r)
suyuq achchiq 1osh qoshiq
TAYYOARLANISHI
Qozonga suv bn mayda baliqni solib 15min qaynatib olamiz.
(baliqni qaynaganda kopigini olib tashlaymiz. shunda survani ranggi tiniq chiroyli chiqadi)
so'ng baliqlarni olib suviga dengjang solamiz va dengjang eriguncha aralashtirib turamiz.
shu narsa DENGJANG buladi. uzbekcha nomini bilganlar yozvorarsila please
dengjang erigach suyuq qalampirni qo'shamiz va uni ham yaxshilab arashlanguncha arashtiramiz
5daqiqa qaynagach qo'ziqorin, tog'ralgan sarimsoqni, ko'k piyozni va kabachkini solamiz
va o'rta olovda qo'ziqorin bn kabachki pishguncha qaynatamiz. Va oxirida qalampir solamiz.
YOQIMLI ISHTAHA
QO'SHIMCHA: Bu sho'rvaga istalgan qo'ziqorinni solish mumkin.
dengjanni qanchalik sho'rligiga qarab 1osh qoshiqdan 3qoshiqqacha solinadi. kimnidir uyidagisi sho'r bo'lsa 1 osh qoshiq solsa ham bo'ladi.
shu mayda uzun qo'ziqorin.
qo'ziqorinlarni keti kesib tashlanadi va yuvib tugrab pishiriladi :sevgi
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Masalliqlari:
Bir chimdim koreyskaya priprava
(kristal deyiladi Toshkent taraflarda)
Tuz, shakar, soya sousi, uksus (sirka)
, qovurish uchun yog'
200g lahm mol go'shti
1 dona piyoz
200g karom
1 dona bodring
1 dona pomidor
yarim vog' ukrop
krahmal (petuza salatiga
solinadigan makaron sifat krahmal)
Qilinishi:
1.
1-1,5 litr qaynayotgan suvga bir
chimdim(nomiga) kristal
pripravasidan solasiz.
Huddi shu suvga ozgina tuz, ozgina
shakar, bir katta qoshiq soy sousi,
nomiga ozgina uksus solasiz.
Sho'rvaning mazasini ko'ring, agar
ko'nglingizdagidaka bo'lsa, shunday
qoldiring. Umuman olganda,
sho'rvaning mazasi ozgina
nordonroq, xushta'b bo'lishi lozim.
Shirinroq bo'lib qolgan bo'sa ozgina
uksus solib yuboring. Aksincha
nordon bo'lib ketgan bo'lsa, ozgina
suv solib yuboring.
Sho'rvani sovushga qo'ying.
2.
200 g go'shtni mayda va uzunchoq
qilib (ingichka salomka), piyozni esa
kubik, kubik qilib tog'rang. Ikki katta
qoshiq yog'ni qizdirib, go'sht va
piyozni birga qovuring. Piyozingiz
qattiq qovurilib ketmasligi uchun
olovni pasaytiring. Bir ikki qoshiq
suv solib, tovoqning qopqog'ini
yopib go'shtni dimlang (20-25 min).
Ora-orada qopqoqni ko'tarib,
go'shtni aralashtirib turing. Go'sht
pishishi bilan olovdan olib qoying.
3.
Karomni mayda salomka qilib
tog'rang. Ozgina tuz va uksus bilan
karomni o'ldiring. Bodringni ham
mayda salomka qilib tog'rab,
karomga aralashtiring.
4.
Ukropni mayda qilib tog'rang va
kubik, kubik qilib tog'ralgan
pomidorga aralashtiring.
5.
Krahmalni 10 minut qaynagan
suvga solib qo'ying.
Kuksini stolga tortayotganda: Bir
kosa sovuq sho'rgava 5, 3, 4, 2 xar
biridan bir qo'shiq to'la soling. Soy
sousidan ham hohlaganingizcha
solishingiz mumkin.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
Qozonga kimchini to'g'rab solamiz.
Ustidan 2stakan suv quyib qaynatamiz.
Qaynab chiqqandan so'ng 1ta piyoz, tuna konservasi, qalampir kukuni,2dona mayda to'g'ralgan chesnok bo'lagi solib qozon qopqogini yopamiz.
15 daqiqa past olovda qaynaydi.
Keyin tofuni kesib asta solamiz, 2 dona kok piyoz va 1ta qalampirni ham solib yana 5 daqiqa qaynatamiz.
Taom tayyor.
Issiqligida guruch bilan birga tanavvul qilamiz.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
Masalliqlar:
300gr guruch
200gr ismaloq
100gr go'sht
1dona qizil sabzi
1dona bodring
1dona bulg'or qalampiri
200gr soya novdasi
tuz,shakar,soya sousi,
sarimsoqpiyoz donachasi
tuxum
kunjut yog'i
qalampir pastasi
Tayyorlash usuli:
Guruchni multivarkada pishirib olamiz.
Xamma masalliqlarni somoncha to'g'rab olamiz.
Go'shtni marinovka qilib qo'yamiz.
Ismaloqni ham.
Soya novdasini suvda 1-2 daqiqa qaynatib kunjut yogi chesnok va tuz solib aralashtiramiz.
Sabzi va bodringni suvi chiqib ketishi uchun ozgina tuz sepib qo'yamiz.
Tovaga ozgina yog' solib sabzini 1 daqiqa qovurib, idishga olamiz.
Yana ozgina yog' solib bulg'or qalampiri, bodringni ham qovurib olamiz.
Qovurilgan masalliqlarni alohida-alohida idishga solamiz.
Go'shtni ham yaxshilab qovurib olamiz.
Chuqurroq tarelkani yog'lab avval guruchni solamiz so'ng yonma-yon piwgan masalliqlarni terib chiqamiz.
Yuziga qovurilgan tuxum solib dasturxonga tortamiz.
Go'shtni marinovka qilish: To'g'ralgan go'shtga 1 choy qoshiq soya sousi, kunjut yog'i, shakar, tuz va chesnok solib yaxshilab aralashtiramiz va yarm soatga olib qo'yamiz. Shunda go'sht mazali va yumshoq pishadi
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
Masalliqlar:
- kim - dengiz karami
- 1 dona bodring
- 1 dona sabzi
- 2 dona tuxum
- 300 gr guruch
- 200 gr krab tayoqchalari
- 200 gr kolbasa
Tayyorlanish jarayoni:
Guruchni multivarkada yoki qozonda tuzli suvda qaynatib kimning ustiga 2-3mm qalinlikda yoyamiz.
Tuxum, krab va kolbasani qovurib, sabzini qaynatib olamiz va uzunchoq shaklda kesamiz.
Bodringni xam shu shaklda kesamiz va xamma masalliqlarni guruch ustiga joylashtiramiz.
Dengiz karamini o'rab quyidagi shaklga keltiramiz.
Kimpab tayoqchasi pichoq xo'l holatida qulay kesiladi.
Taom tayyor - yoqimli ishtaha!
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
Koreada yashaydigan qizlar bormi?
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
Masalliqlar:
go'sht
1 dona piyoz
4 dona sarimsoq donasi
ozgina aznjabil
yarimta nok
yarimta qizil sabzi
2 osh qoshiq soya sous
1choy qoshiq kunjut yog'i
2choy qoshiq shakar
2dona ko'k piyoz
guruch
salat barglari
murch
yog'-qovurish uchun
Tayyorlash:
Go'shtni yupqa parrak parrak qilib kesib olamiz.
Piyoz,sarimsoq,nok,zanjabilni qirg'ichdan chiqarib go'sht ustiga solamiz.
Mayda to'g'ralgan ko'k piyoz,soya sous,kunjut yog'i,shakar,murch,sabzini ham solib yaxshilab aralashtiramiz.
Ustini yopib yarim kunga olib qo'yamiz.
Aytilgan vaqt o'tgach tovaga ozgina yog' solib go'shtni qovurib olamiz.
Multivarkada guruchni pishirib olamiz.
Salat bargi yuziga bulgogi go'shti, guruch,sous solib o'rab yeymiz. dod:
Yoqimli ishtaha!
Sous tayyorlash:
2ta ko'k, 1ta oddiy piyozni tog'rab olamiz.
2choy qoshiq kunjut,
1choy qoshiq asal,
1choy q. kunjut yog'i va
achchiq ketchupni qo'shib aralashtiramiz
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.