Forumda yozish uchun ro'yhatdan o'ting
Tortlar
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
eng asosiysi hamirimiz suyuqroq bulsa juda ham yumshoq chiqadi.
1. gazda yoki bug'da asalni qizartiraman. (agar oq xohlasangiz shunchaki eritib oling. )kuproq qizartirishga harakat qiling. chunki un solgandan k n meyoridagi rang hosil buladi.
2. asal qizargach ustidan 250 gr margarin yoki masla solib eritamiz,
3. masla erigach 200 gr shakar solib uni ham eriguncha kovlab turamiz.
4. keyin 1 qoshiqcha soda solib gazdan olib sovitamiz
5. sovigach 4-5 ta tuxum solib yaxshilab aralshtirib yana gazga quyamiz. isiguncha aralshtirib turamiz tuxum pishib qolmasligi u.n
6. keyin 1 piyola un solib 5 minut aralashtirib turamiz va gazdan olib tuliq sovitamiz.
7. sovigach qolgan unni solib xamir qoramiz.
xamirimizni qoshiq b n qoramiz. suyuqligi xuddi nisholdadek bulsa yaxshiroq. ya'ni zuvala qilib bulmaydigan darajada suyuq bulsin shunda ham yumshoq ham pishganda yaxshi kutariladi.
listga yoyayotganimizda listni uziga yoymang. pishgach yopishib qoladi va listdan tushmaydi. men folga ishlataman. ham tez yoyiladi ham pishgach darrov tushadi. folgaga ozroq yog' suramiz va qoshiqda 4-5 qoshiq xamirimizni solamiz va yupqa yoyib olamiz. xamir suyuqroq bulgani u n yoyayotganimizda qulimizga yopishadi shuning uchun men list hattaligida oddiy salafan kesib olib uni ozroq yo'g'laymanda xamir ustiga quyip bir tekis yoyib olaman va salafanni sekin olamiz. shunday qilib hamma qavatlarini pishirib olaman. menda 4 qavat buladi.
kremini xohlaganingizdek qilasiz. men zavarnoy krem qilaman.
kremi.
250 gr shakar b n 3 qoshiq unni yaxshilab aralashtirib ustidan 250 gr sut solib quyulguncha qaynatamiz va sovutamiz
200 gr maslani yaxshilab kupirtirib ustidan oz ozdan sutli aralashmani solib kupirtirishda davom etamiz. bulsa ozroq vanilin ham qushib yuboramiz. %ZZ@
MEDOVIY SHIRINLIGIMIZ TAYYOR. YOQIMLI ISHTAHA. #yahoo##
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Qizaloq wrote: Katta raxmat Lolahon! %mua#
Qancha asal va qancha un solishizniyam yozmabsizku aylanay mmm%!@
Salom Qizaloq men shu forumga medovikni reseptini yozgandim, o'zim doim qiladigan medovikni, masalliqlar massasini ham aniq yozganman, rasmi bilan, faqat qizarib qizarmasdan olganimga oppoq chiqib qolgandi, korjlarini kuyganga yaqinroq rangda qizartirseyiz judayam chiroyli chiqadi, ham mazzali.
Шу кунларга етказган Роббимга Хамдлар булсин!
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
- Ollohga shukurki ayol bulib yaraldim
Gushtli pirog
Tayyorlash:
4 ta tuxum chaqib vilka yordamida yaxwilab aralashtiramiz. Bunga 3 qoshiq mayonez va 3 qoshiq smetana, 150 gr qattiq sir tyorkadan utkazib,chimdim tuz ham sepvoramiz yaxshilab aralawtiramiz. Unga 200gr (1 stakan) un+0,5choy qoshiq razrixlitel elab vilkada xamir qoriladi. Kashasifat xamirni tindirishga quyib nachinkani tayorliymiz: 200gr qiyma yoki farsh 1 qoshiq saryog'da sal qizarguncha qovuriladi bunga 1ta urtacha piyozni mayda tugrab qushiladi va 2-3min qovuriladi. Kichikroq patnosga xamirni 1/3qismini solamiz ustidan gushtli nachinkani teng taqsimlaymiz va xamirni qolgan qismini solamiz. (Nachinka xamir bn tuliq qoplanishi kk. Duxovkada 175 gradusda 25-30 minut pishiramiz.
Yoqimli ishtaha
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
- Ollohga shukurki ayol bulib yaraldim
Aslida bu retseptni boshqa blokka yozsamam bularkan
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Зарур масаллиқлар: 2 та тайёр бисквит коржи (биттаси баландроқ бўлиши керак), 1 л. сут, 300 гр. шакар, 250 мл. олча мураббоси,250 гр. сариёғ, 6-8 та банан, 1 ўрам ванилинли шакар, 5 ош қошиқдан крахмал ва ун.
Тайёрланиши:1. Сут, шакар, ванилинли шакар ва унни аралаштириб оловга қўйинг. Бриоздан сўнг крахмални соласиз. То қайнаб чиққунча аралаштириб туринг. Бўтқа кўринишига келгач, оловдан оласиз.
2. Кремни яна уч дақиқа аралаштиринг. Совугач, хона ҳароратида эритилган сариёғни қўшинг-да, яна яхшилаб аралаштиринг.
3. Битта коржнинг ичини бироз ўйинг. Сўнгра олча мураббосини солинг. Кремдан озгина солиб, устини текисланг.
4. Бананларни тозалаб, 4 тасини бутунлигича, 4 тасини эса бўлакларга бўлиб, крем устидан жойлаштиринг. Яна крем суртиб, иккинчи коржни қўйинг.
5. Корж бўлакларини эзиб, торт юзига крем суртинг-да, солинг. 6 соатга музлаткичга қўйинг.
Тайёрланиш вақти:45 дақиқа.
8 кишилик.
Onam mani jonu jahonim
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
xumora wrote: Бананли торт
Зарур масаллиқлар: 2 та тайёр бисквит коржи (биттаси баландроқ бўлиши керак), 1 л. сут, 300 гр. шакар, 250 мл. олча мураббоси,250 гр. сариёғ, 6-8 та банан, 1 ўрам ванилинли шакар, 5 ош қошиқдан крахмал ва ун.
Тайёрланиши:1. Сут, шакар, ванилинли шакар ва унни аралаштириб оловга қўйинг. Бриоздан сўнг крахмални соласиз. То қайнаб чиққунча аралаштириб туринг. Бўтқа кўринишига келгач, оловдан оласиз.
2. Кремни яна уч дақиқа аралаштиринг. Совугач, хона ҳароратида эритилган сариёғни қўшинг-да, яна яхшилаб аралаштиринг.
3. Битта коржнинг ичини бироз ўйинг. Сўнгра олча мураббосини солинг. Кремдан озгина солиб, устини текисланг.
4. Бананларни тозалаб, 4 тасини бутунлигича, 4 тасини эса бўлакларга бўлиб, крем устидан жойлаштиринг. Яна крем суртиб, иккинчи коржни қўйинг.
5. Корж бўлакларини эзиб, торт юзига крем суртинг-да, солинг. 6 соатга музлаткичга қўйинг.
Тайёрланиш вақти:45 дақиқа.
8 кишилик.
RETSEP UCHUN RAHMAT XUMORA INSHA OLLOH QILIL KURAMAN I......
YALGIZ LIKDAN ISHTAHAM UNCHA YUGIDI YANGI NARSALAR URGANIB JUDA QILGIM KELYAPTI
QILIB KURSAM INSHAOLLOH ISHTAHAGA KIRARMAN....
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Masalliqlar:
Hamiri uchun:
*100ml sovuq suv
*1stakan shakar
*2 osh qoshiq eritilgan saryog'
*2-3ta tuhum (katta kichikligiga qarab)
*2/3 ch.qoshiq soda (uksus kerak emas)
*chimdim tuz
*3ta stakan un +/-(qolga yopishmaydigan hamir bo'lguncha)
Kremiga:
*1 bonka sgushenka
*200 gr hona haroratida saryog'
*piyola qaymoq
Tayyorlash:
Tuhumlarni shakar bilan ko'pirtirib olamiz, saryog', tuz, soda, suv hammasini solib yana kopirtirib 2,5 stakan un solin hamir qoramiz. kamlik qilsa qoshamiz qolgan un korjlarni yoyishga kerak boladi.
Hamirni 10ta bo'lakga bo'lamiz.
Qogozdek ingichka yoyib olamiz
Qizigan tovaga qoyamiz (tova quruq bolishi kerak)
Mana bundan ishib chiqanda orqasini o'girib shu tariqa hamma korjlarni pishirib olamiz.
Pishgan korjlarni bir hil shakilda kesib olamiz. (issiqligida kestim man pishishi bilan kesib qoyvurdim dumaloq qilib bir hil qilib)
va korjlar soviguncha kremni tayyorlab olamiz.
Xona haroratida erigan saryoqni mixerda aralashtiramiz bir hil massa bulganda sgushenkani quyamiz va qaymoqni ham krem holiga kelganda mixerni uchiramiz krem tayyror!
Korjlarni kremlab...
Atrofidan qolgan hamirni qolda uqalab sepib chiqamiz. va tortni 2 soaga xolodilnikda qoldiramiz!!! Yoqimli ishtaxa!!!
%mua# %mua#
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
salom dilnozaxon men mana bu retseptni qildim judaham yoqdi. sizga ham qilishni maslahat beraman. yaho: tug'ri kuproq masalliq ketadi lekin yammi yammi yaho: yaho: yaho:dilnoza sultonova wrote: lolahon man ham sizni retsepiz boyicha qilib kormoqchiman hozir gul#
ertangi bayramga yahshi chiqsinda
TURETSKIY NAPALEON:
xamiri: 600 gr un 250 gr masla b n aralash.
400 gr qaymoq 6 ta tuxum sarigi 1 qoshiqcha soda aralash
ikkalasi qushilib xamir qoriladi va turtga bulib yarim soat tindiramiz.
tuxum oqi 400 gr shakar b n kupirtiriladi.
200 gr yongoqni maydalab olamiz
PISHIRISH: xamirni yoyib tuxum oqidan ozroq surtib ustiga yongoqdan ozroq solib 200 gradusga pishirib olamiz. hamma bulaklar shunday pishirib olinadi.
KREMI: 400 GR masla 1 ta varyoniy 1ta oddiy sgyushonniy malako b n kupirtiramiz. eng ustki qavatiga shokoladni qirgichdan utkazib sepamiz.
NAPALEON TAYYOR molodes molodes molodes
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.