Forumda yozish uchun ro'yhatdan o'ting
Tortlar
- Platinum Member
-
Davlat va mansabni ALLOH suygan bandasiga ham, suymaganiga ham beradi. Lekin iymon atalmish bebaho ne'matini faqat suygan bandasiga ravo ko'rarkan. Shu bebaho ne'matimiz doimo salomat va umriboqiy bo'lsin!...
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Хилолахонни бу тортини биринчи мартта расмини курганимда панчони сал бошкачароғимикин деб уйлагандим.
Шу кунларга етказган Роббимга Хамдлар булсин!
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Elite Member
-
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Samira, ''pancho''ni retseptini o'qigandim, tog'ga o'xshatib qilinishini bilardim. Lekin qunt b-n qiziqmagan ekanman. . Man qiladiganim bizeli - ''grafskiye razvalini'' yoki qulupnay-kivini to'g'rab qilardim. Sizni gapizdan keyin panchoni yana bir ko'rib chiqdim, ananas ham biskvit bn ''o'pishib'' ko'rishsa kerak @upi@ . Yozganiz yaxshi bo'ldi, qilib ko'raman molodes .
Keyinroq man ham oshxona ochib, retseptlar b-n bo'lishmoqchiman.
Davlat va mansabni ALLOH suygan bandasiga ham, suymaganiga ham beradi. Lekin iymon atalmish bebaho ne'matini faqat suygan bandasiga ravo ko'rarkan. Shu bebaho ne'matimiz doimo salomat va umriboqiy bo'lsin!...
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Сизни ашаддий мухлисизман десам хайрон булманг, хар томонлама сизга хавас қилсак арзийсиз molodes .
Ха, панчони асоси асли ананасдан, ананас билан греческий ёнғоқ зур ухшайди. Лекин апельсин, гилос хам қушишади.
Хар эхтимолдан кимгадир керак булиб қолар!
Греческий ёнғоқни ишлатишдан аввал иссиқ лекин қайноқ булмаган сувга ивитиб димлаб қуйиш керак, шунда ёнғоқни ранги билан аччиқ таъми чиқиб кетади (ёнғоқни кремга аралаштирганда узоқ туриб қолса таъми аччиқроқ булиб қолишини билсайлар керак). Кейин пичоқ билан туғраб ишлатилади.
Биринчи мартта панчо қилганимда ёнғоқни ивитмасдан солганим эсимга тушиб кетиб ёзиб қуйяпман.
Шу кунларга етказган Роббимга Хамдлар булсин!
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Dekoratsiyezga lol qoldim hlopok
Savol: Kabartma nima , razrixlitelmi?
Davlat va mansabni ALLOH suygan bandasiga ham, suymaganiga ham beradi. Lekin iymon atalmish bebaho ne'matini faqat suygan bandasiga ravo ko'rarkan. Shu bebaho ne'matimiz doimo salomat va umriboqiy bo'lsin!...
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
MASALLIQLAR:
kungaboqar yog'i - 3 osh qoshiq
un - 1 stakan
shakar - 1 stakan
sariyog' - 200 gr
tuxum - 4 dona
suv - 3 osh qoshiq
soda - 1 choy qoshiq
quyultirilgan sut - 300 gr
kakao kukuni - 3 osh qoshiq
TAYYORLASH USULI:
Tort xamirini tayyorlash :
Tuxum va shakarni mikser yordamida kopirtirib (2-3 daqiqa), yog' va iliq suv qoshamiz.
Alohida idishda un, kakao, soda aralashtirib, yuqoridagi massaga qo'shamiz.
Suyuq xamir hosil bo'ladi.
Yog'langan qolipga solib 180 ℃ qizigan duxovkada 25-30 daqiqa pishirib olamiz.
Pishgandan so'ng o'chirilgan duxovkada yana 10 daqiqa qoldiramiz.
Krem tayyorlash:
Xona haroratida yumshagan saryog'ni oqish rangga kelguncha mikserda aralashtiramiz.
Oz-ozdan quyultirilgan sut qo'shib aralashtitishda davom etamiz.
Krem tayyor.
Sovugan tortni 3 bo'lakka bo'lib orasiga krem surtamiz. Tort yuzini xoxishga qarab bezatishingiz mumkin.
Yoqimli ishtaha!
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Alloh uyingizga nur , Ahli oilangizga sihat salomatlik , xotirajamlik, xursandchilik bersin!
Sohroni ko'rsangiz uning ortida yam- yashil soya salqin joylar bor, tog'larni ko'rsangiz bilnki u ham tugaydi, ko'z yoshidan keyin tabassum bordir...
Og'irlikdan keyin albatta yengillik bor
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
O'zizgayam shu tilaklariz yor bo'lsin.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Sizlar bilan tanishganimdan, vaqtimning bir qismini shu forumda o'tkazayotganimdan juda xursandman. gul#
Retseptlarim sizlaga manzur bo'layotgandan ham xursandman!
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Masalliqlar:
6 dona tuxum
150 gr shakar
115 gr un
25 gr kakao
40 gr margarin
Tuxumni oqidan sarig'ini ajratamiz.
Tuxum oqini 75 gr shakar bn ko'pirtiramiz (2-3 daqiqa mikserda)
Tuxum sarig'ini ham 75 gr shakar bilan ko'pirtirib olamiz.
40 gr eritilgan margarin qo'shib qoshiqda aralashtiramiz.
Un va kakaoni aralashtirib olamiz.
Tuxum sarig'i ko'pirtirilgan massaga ozgina unli aralashma, ozgina tuxum oqi ko'pirtirilgan massani solib qoshiqda aralashtiramiz.
Shu ketma-ketlikda masalliqlarni solib bo'tqasimon xamir hosil qilamiz.
Qolipga solib 200°da 30 daqiqada pishirib olamiz.
Sovugandan so'ng 3 bo'lakka ajratib,orasiga krem surtamiz.
Yuzini shokoladli massa bn bezatish mumkin.
Tort kremini tayyorlash:
1,5 piyola sut
200 gr shakar
3 osh qoshiq un
250 gr saryog'-xona haroratida yumshagan saryog'
Un va shakarni aralashtirib so'ng sut qo'shamiz. Gazga qo'yib past olovda quyulguncha aralashtiramiz va sovutamiz.
Saryog'ni mikserda 2 daqiqacha aralashtirib, sovugan sutli massani qo'shib aralashtirishda davom etamiz.
Krem tayyor.
Shokoladli massa:
50 gr shokolad
50 gr saryog'
Saryog' va shokoladni suvli vannada eritib, maxsus shpirisda tort yuziga chiziqchalar chizamiz.
Muzlatgichda 2soat turgach dastirxonga tortish mumkin.
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.
- Platinum Member
-
Please Kirish or Saytga A'ZO BO'LISH to join the conversation.